Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2020 10:04
Čas čtení 0:43
Matej Krajčovič

Policisté kontrolovali nošení roušek v osadách na Slovensku, muži je napadli. Létaly kameny i varovné výstřely

NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Markíza informuje o minimálně dvou různých případech za poslední týden.

Na Slovensku se podle portálu TVNoviny.sk množí případy, kdy Romové napadají policisty kontrolující nošení roušek.

V reportáži však nezazní název obce, kde se incident stal. „Šla hlídka, bratr neměl roušku. Na chvilku vyběhl před barák, měl na ústech pouze tričko. Vyběhl policista, začal ho tam škrtit, násilím táhnout do auta a bít,“ říká jeden ze svědků na kameru.

Z vyjádření se však zdá, že kolem stojící Romové se zřejmě snažili policejní zákrok přerušit a odvezení muže na stanici násilím zabránit, což by bylo porušením zákona.

Nasvědčuje tomu i reakce policie, která začala vyšetřovat napadení hlídky: „Útoku měly dopustit osoby, které v minulosti již byly stíhány za násilnou a majetkovou trestnou činnost.“

Doporučeno
Když si představím, kolik lidí nade mnou masturbovalo, přijde mi to nechutné, říká bývalá drogově závislá cam girl Kristýna Když si představím, kolik lidí nade mnou masturbovalo, přijde mi to nechutné, říká bývalá drogově závislá cam girl Kristýna 16. dubna 2020 19:36

Podobný incident se před pár dny odehrál i ve slovenském Bardejově. Policisty kontrolující nošení roušek tam během velikonoční neděle napadli obyvatelé nedaleké osady. Během zákroku začali na hlídku házet kameny.

Incident muselo přijít řešit dalších 30 policistů, použity měly být také varovné výstřely. I v tomto případě svědkyně z osady potvrdila, že otec přišel opilého muže „bránit“ a ostatní házeli kameny „ze strachu“. Romové však tvrdí, že počáteční zásah policie byl nepřiměřený.

Domů
Sdílet
Diskuse