Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2020 20:24
Čas čtení 0:41
Matej Krajčovič

Antimalarika, která prosazoval i Donald Trump, na koronavirus zřejmě neúčinkují. Pacientům navíc způsobují problémy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na rozdíl od Remdesiviru jde pravděpodobně o krok vedle.

Zatímco lék Remdesivir má podle prvních studií mimořádně pozitivní účinky při léčení pacientů s těžkým průběhem onemocnění COVID-19 způsobeným novým koronavirem, antimalarika obsahující hydroxychlorochin, za jejichž používání se zasazoval i americký prezident Donald Trump, příliš nefungují.

Podle NBC to platí alespoň podle studie z USA na 368 pacientech. Až 28 % pacientů zemřelo navzdory podání léčiva, zatímco v kontrolní skupině s běžnou léčbou COVID-19 jich nepřežilo pouze 11 %.

Doporučeno
Nemocnice v Chicagu potvrzuje účinek Remdesiviru. Po jeho podání se většina ze 125 pacientů vyléčila za méně než týden Nemocnice v Chicagu potvrzuje účinek Remdesiviru. Po jeho podání se většina ze 125 pacientů vyléčila za méně než týden 17. dubna 2020 9:12

Hydroxychlorochin podávali i s antibiotikem azithromycin, které je na pneumonii a dýchací potíže poměrně běžně předepisováno i u nás. V tomto případě ze vzorku pacientů zemřelo 22 % osob.

Domů
Sdílet
Diskuse