Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2020 14:40
Čas čtení 1:07
Antonín Havlík

Nájemní ceny bytů nesmí v Česku zdražit. Vláda je na období mimořádných opatření zamrazila

NEWS BYDLENÍ
Uložit Uložené

Majitelé bytů nesmí zdražit nájemné. „I malé zvýšení nájmu může lidem způsobit existenční problémy,“ myslí si ministryně financí.

Nájemné bytů po dobu mimořádného stavu nesmí zdražit. Tak rozhodla ve čtvrtek odpoledne vláda, aby chránila lidi, kterým by případné zvýšení ceny bydlení mohlo způsobit existenční problémy. Jak na Twitteru potvrdila ministryně financí Alena Schillerová, vláda tímto rozhodnutím dala záruku, „že v dnešní nelehké situaci jim náklady na bydlení neporostou“

Právě její resort financí návrh Cenového moratoria nájemného z bytů předložil. Účinné je ode dneška a pro majitele bytů, resp. nájemce bude platit až do úplného skončení mimořádných opatření kvůli koronavirové pandemii, která změnila podobu trhu. Z dokumentu ministerstva financí vyplývá, že vláda ale opatření může zrušit kdykoli, kdy to uzná za vhodné. 

Domů
Sdílet
Diskuse