Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2020 14:24
Čas čtení 0:45
Adam Novosad

Teenager jel v tatínkově Mercedesu rychlostí 308 km/h v úseku, kde je maximálně povolená stovka. Na týden mu zabavili i auto

NEWS
Uložit Uložené

V době pandemie koronaviru se roztrhl pytel se závodníky na prázdnejších cestách.

V časech pandemie koronaviru jsou mnohé dálniční úseky prázdnější než obvykle. Neplatí to pouze v Česku, ale i v Kanadě, kde mají přísnější pravidla silničního provozu.

Na většině dálničních úseků v zemi nesmíš překročit maximální povolenou rychlost 100 kilometrů za hodinu, přičemž v některých částech se limit šplhá na 110 km/h, informuje CNN.

Žádná pravidla však nevadila devatenáctiletému mladíkovi z okolí Toronta, který si sedl za volant otcova auta, vzal s sebou i stejně starého kamaráda a vydali se na dobrodružnou jízdu.

Příslušník místní policie Ontario Provincial Police nechtěl věřit vlastním očím, když na dálnici Queen Elizabeth Highway v provincii Ontario naměřil mladíkovi v luxusním Mercedesu rychlost 308 kilometrů za hodinu. Takovou rychlost podle vlastních slov ještě nikdy předtím neviděl.

Mladíka po chvíli dojel a přestupek se podařilo vyřešit na místě. Teenager byl nejenže obviněn z pouličního závodění a nebezpečné jízdy, ale rovnou přišel o řidičský průkaz na sedm dní, stejně jako o otcovo auto na stejně dlouhou dobu.

Doporučeno
Demonstranti na Floridě dřepovali před soudem. Chtějí, aby se otevřely posilovny Demonstranti na Floridě dřepovali před soudem. Chtějí, aby se otevřely posilovny 12. května 2020 7:53

Odebrání řidičského oprávnění i auta na sedm dní je přitom automatický proces při takových přestupcích, avšak mladík ještě bude svým obviněním čelit před soudem.

Domů
Sdílet
Diskuse