Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2020 15:55
Čas čtení 0:56
Matej Krajčovič

Velká Británie řidičům přispěje až 180 000 korun, pokud dají své benzinové auto do šrotu a nahradí ho elektrickým

TECH BORIS JOHNSON
Uložit Uložené

Návrh má zejména podpořit oslabenou ekonomiku, ale je jasné, že vláda už s klasickým pohonem do budoucna nepočítá.

Nástup elektromobilů vyvolává v mnoha fanoušcích čtyř kol obavy, že časy spalovacích motorů se nenávratně blíží ke konci. Ve Velké Británii chce vláda tento konec očividně co nejvíce urychlit.

The Telegraph totiž informuje, že každý Brit, který se rozhodne pro koupi nového elektromobilu, bude dostane odměnu až 6 tisíc liber, tedy v přepočtu skoro 180 000 korun

Nejedná se přitom pouze o běžnou dotaci na nákup takových elektrických vozidel, podmínkou má být právě výměna za dosud používané auto s benzínovým nebo naftovým pohonem. Jedno auto na fosilní paliva tedy navždy ze silnic zmizí a bude nahrazeno elektromobilem „kus za kus“.

Doporučeno
Oblíbené Santa Fe prošlo velkým faceliftem. Nová je maska, palubovka, podvozek i hybridní motory Oblíbené Santa Fe prošlo velkým faceliftem. Nová je maska, palubovka, podvozek i hybridní motory 5. června 2020 9:35
Domů
Sdílet
Diskuse