Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 15:49
Čas čtení 0:45
Daniel Mikolášik

Za oslavy Halloweenu pokuta či vězení. Polský parlament řeší kontroverzní návrh zákona, který má trestat oslavující

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Zavedení tohoto zákona by prý zastavilo degeneraci mladých lidí a odklon od katolické víry.

Polský parlament bude jednat o návrhu, který by trestal lidi, co oslavují Halloween. Vládní strana Právo a Spravedlnost ho považuje za velmi nebezpečný rituál.

Pokud by návrh prošel, znamenalo by to, že každému Polákovi, který by se jakýmkoliv způsobem zúčastnil oslav tohoto „Američany protlačovaného svátku“, by hrozila pokuta či dokonce vězení.

Doporučeno
Ultrakonzervativní národovec Duda vyhrál prezidentské volby v Polsku. LGBT označil za ideologii a větší zlo než komunismus Ultrakonzervativní národovec Duda vyhrál prezidentské volby v Polsku. LGBT označil za ideologii a větší zlo než komunismus 13. července 2020 10:27

Jak informuje polský portál Polsat News, návrh zákona o podpoře národních tradic Polské republiky tento svátek zakazuje. Kdo by ho oslavoval, hrozí mu vězení na minimálně 15 dní či pokuta ve výši přibližně 3 tisíce korun.

Domů
Sdílet
Diskuse