Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2020 16:05
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

V Praze probíhá demonstrace. Lidé chtějí zdravou krajinu a aby vláda bojovala proti suchu

NEWS
Uložit Uložené

Na Malostranském náměstí se sešli lidé, kteří chtějí, aby vláda řešila problémy české krajiny a bojovala proti suchu.

V Praze na Malostranském náměstí se sešli demonstranti, kteří si přejí zdravou krajinu. Po vládě požadují, aby řešila problémy české krajiny a bojovala proti suchu„Na místě je několik stovek lidí,“ uvedl twitterový účet Greenpeace Czech.

Na dnešní demonstraci nevládní enviromentální organizace zvala lidi už minulý týden. „Sucho, eroze a povodně – to jsou tři důsledky extrémních klimatických jevů, se kterými se naše krajina v posledních letech potýká. Schopnost zadržet vodu je dnes poloviční oproti době před sto lety,“ napsali v pozvánce na webu.

Účastníci si s sebou přinesli transparenty a cedule s nápisy jako „to, za čím stojíme, je to, na čem stojíme“„jedno deštivé období nás nespasí“ a podobně. 

Po vládě dle informací na internetových stránkách požadují vytvoření plánu na funkční zadržování vody v krajině, co nejrychlejší přechod z fosilních paliv na obnovitelné zdroje energie a společné hledání co nejefektivnějšího řešení ve spolupráci s experty a s využitím osvědčené praxe.

Demonstranti se z Malostranského náměstí vydají na pochod kolem ministerstva průmyslu a ministerstva zemědělství až na ostrov Štvanice, kde se bude konat afterparty s divadlem a hudebním doprovodem.

Domů
Sdílet
Diskuse