Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2020 12:33
Čas čtení 1:02
Martin Mičuda

Hyundai chce být lídrem na trhu elektromobilů, vytváří proto značku IONIQ pro elektrické modely

Hyundai chce být lídrem na trhu elektromobilů, vytváří proto značku IONIQ pro elektrické modely
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/brand/hyundai-motor-announces-ioniq-brand-dedicated-to-evs/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH
Uložit Uložené

Hyundai chce nabízet individualizované elektrifikované zážitky, přizpůsobené různým životním stylům.

I přesto, že mezi elektromobily nejvíce ve společnosti rezonují modely značky Tesla či prémiové počiny, mezi přední hráče patří i Hyundai. Například čistě elektrická Kona disponuje mimořádně atraktivní elektrickou soustavou, která zaujme na dnešní poměry až překvapivě velkým dojezdem 490 kilometrů. Aktuálně se dozvídáme, že Hyundai vytváří značku IONIQ, kterou ponesou její elektrické modely.

Hyundai poprvé použil název IONIQ, složený ze slov „ion“ a „unique“ při představení dlouhodobého výzkumného a vývojového projektu zaměřeného na dopravu šetrnou k životnímu prostředí. Na základě tohoto projektu vznikla v roce 2016 modelová řada IONIQ, první automobil na světě, který v jedné karoserii poskytoval tři alternativy elektrifikovaného pohonu – hybridní, plug-in hybrid a elektrický. Všechny tři varianty jsou dostupné i na našem trhu.

Domů
Sdílet
Diskuse