Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2020 14:26
Čas čtení 6:12
Daniel Kopejska

Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tetování je extrémně složitý proces, na jehož konci vznikne velké množství nerecyklovatelného odpadu. K této problematice se čelem staví náš host v rozhovoru.

Třiadvacetiletá tatérka Laura (laura.moon.ink) tetuje už přes 4 roky. Prošla studii jako inkoust nebo tribo, nyní kotví ve studiu Black tulip. Specializuje se na blackwork a old school. Na rozhovor jsme ji oslovili ale z toho důvodu, že z řady vystupuje svým přístupem k tetování. Tetuje totiž tak, aby za sebou nechávala co nejmenší ekostopu. Dle jejích slov zatím nejde docílit toho, aby tetování bylo 100% ekologické.

V rozhovoru nám prozradila třeba proč všichni tatéři netetují ekologicky, jaký je její názor na handpoke nebo jak dlouho dělala svojí nejdelší kérku. Bavili jsme se také mimo jiné o tom, jestli to mají ženy v tomto odvětví těžší.

„Lidé většinou o ekologickém tetování neví, je to novinka na trhu,“ prozradila nám ekotatérka Laura
Zdroj: instagram.com/laura.moon.ink/

Kolik během jednoho tetování vznikne odpadu? Všechny ty použité ubrousky a rukavice se musí nastřádat ne?

Hodně záleží na tom, jak velké děláš tetování. Pokud třeba děláš něco na hrudníku, tak musíš obalit celé křeslo potravinářskou fólií. Musíš mít obalený stůl, trafo (to co dává elektřinu do strojku), samotný strojek musí být taky obalený, flašku se zeleným mýdlem taky. Nebo třeba malé kalíšky, do kterých dáváš barvu, se společně se vším vyhodí do smíšeného odpadu, protože je to kontaminováno krví. 

Co tě vedlo k tomu začít tetovat ekologickou cestou?Dovedl mě k tomu pohled na svět, protože toho odpadu už je na světě opravdu hodně a hlavně už konečně začali ty ekologické alternativy dovážet i sem. Cokoliv, co pomůže, i jen malinko, tak je dobré. I doma to tak máme, že chodíme do bezobalových obchodů a tak dále.

Doporučeno
Tatér Eda Sheerana o více než 40 kérkách, které zpěvákovi udělal: Vypadají otřesně, přišel jsem kvůli němu o klienty Tatér Eda Sheerana o více než 40 kérkách, které zpěvákovi udělal: Vypadají otřesně, přišel jsem kvůli němu o klienty 5. října 2019 21:44

Ty alternativy, které používáš, už se dají sehnat i na domácím trhu? Nebo všechno objednáváš?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88186 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse