Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Smeták
13. září 2020 8:00
Čas čtení 16:21

Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor)

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené

S Pavlem Novotným o Řeporyjích, médiích, nezvládnuté pandemii, cestě Miloše Vystrčila na Tchaj-wan, ale i roli sociálních sítích v kariéře politika.

Starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný se na přelomu srpna a září opět dostal na titulky internetových portálů po celém světě. Podařilo se mu to poté, co adresoval čínskému ministru zahraničních věcí Wangovi I otevřený dopis, v němž jej důrazně vyzval k omluvě předsedovi Senátu ČR Miloši Vystrčilovi.

Vadilo mu vyjádření, v němž Wang v reakci na Vystrčilovu cestu na Tchaj-Wan vyhrožoval, že náš druhý nejvyšší ústavní činitel státu za to zaplatí vysokou cenu. „To bylo naposledy, co jste si takto otevřeli hubu na Českou republiku!“ vzkázal čínskému ministrovi mimo jiného Novotný a dal mu 24 hodin na omluvu.

1. září 2020 15:53 Čas čtení 1:45 Novotný vzbudil s dopisem Číně rozruch i ve světě. Tenhle starosta má koule, komentovali jej na tchajwanském Redditu Novotný vzbudil s dopisem Číně rozruch i ve světě. Tenhle starosta má koule, komentovali jej na tchajwanském Redditu

Komunální politik a člen ODS se ale do věci zahraniční politiky nezapojil poprvé. Mezinárodní rozruch způsobila i jeho roztržka s Ruskou federací, které vadil chystaný pomník památce vlasovců.

V rozhovoru jsme s ním probrali nejen jeho vstupy do zahraniční politiky, ale také funkci sociálních sítí jako nástroje politiků, jeho ambice v médiích, lokální politiku v Řeporyjích či pohled na přístup vlády k řešení pandemie. 

Pavel Novotný: Myslím, že je miliarda lepších starostů, než jsem já, ale jejich práce není vidět v médiích
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER

V Areně Jaromíra Soukupa několikrát zaznělo, že nejste moc pracovitý. Na druhou stranu jste v podcastu Insider říkal, že se u vás neustále svítí, protože pořád makáte. Kde je pravda?

Jsem trochu línější, než se dělám. To na jednu stranu. Na druhou stranu jste asi viděl, že si se Soukupem tykáme. Známe se opravdu dlouho, takže asi věděl, koho do té firmy bere. A já si myslím, že už opakovaně proplulo na povrch, že důvod mého odchodu nebyla rozhodně moje nepracovitost. Byl to můj nevztah s jeho partnerkou, s Brožovou.

Já si o sobě myslím, že jsem standardně pracující starosta. Tady se svítí hlavně proto, že já sem chodím hodně odpoledne a v noci. Já spím dopoledne a v noci pracuji, protože jsem sova a v noci toho prostě víc udělám.

Odpojil jsem od penězovodů asi 80 svých kamarádů, což trochu nečekali.

Ve stejném pořadu jste říkal, že byste se rád vrátil k novinařině, ale ne bulvární. Proč?Já jsem začínal v Mladé frontě DNES jako externista, elév. Chtěl jsem dělat investigativu. Mě zajímá reportáž, já jsem neměl v úmysl být bulvární novinář. Mě by ve snu nenapadlo, že budu bulvární novinář. Jako novinář jsem měl jiné ambice. 

V bulváru jsem byl ve velice mladém věku do roka šéfredaktor, měl jsem časopis. Ono to je velmi opojné. Ale i teď píšu články, akorát je podepisuji jiným jménem, to zase pozor. To by se Řepka možná divil, co jsem všechno napsal.

Ale chtěl bych ještě být normální novinář. Taky jsem si to už předjednal. Já to už asi nestihnu, nevím, co bude, ale tato etapa je mnou vysněná. Věřím, že bych se tím uživil. Mrzí mě, že jsem to nikdy nestihl, protože bych byl dobrý novinář. A ještě jsem neměl možnost to ukázat. Všechno, co jsem zatím dělal, se mi dařilo. Ať si myslí, kdo chce, co chce, byl jsem vždycky úspěšný bulvární novinář, šéfredaktor a myslím, že mi jde i starostování.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88628 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč si ODS drží Novotného i přes jeho kontroverzní výroky
  • Proč chtěl za 66letým seniorem do Veselí nad Moravou poslat herce v převleku za nacisty
  • Proč je podle něj dobře, že se jej Řeporyjští bojí
  • Proč by bylo podle něj v zájmu Česka, aby se stal poslancem
  • Proč by si přál, aby pandemii neřešila vláda, ale pražský magistrát
  • Proč je podle něj populismus na komunální úrovni super
Domů
Sdílet
Diskuse