Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2020 19:48
Čas čtení 0:46
Adel Ghannam

Slovenská prezidentka nahrála emotivní video se svým otcem, vyzývá k nošení roušek

NEWS KORONAVIRUS VIDEO
Uložit Uložené

Slovenská prezidentka občanům připomíná pravidlo 3R – rouška, rozestupy, ruce.

„Nasadit si roušku, pamatovat na odstup a použít dezinfekci trvá sekundy. Sekundy, které mohou pro ty nejzranitelnější znamenat roky života, který neskončí předčasně. Naše sekundy dnes tedy znamenají roky života pro jiné,“ říká v emotivním videu Juraje Johanidese slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Spolu s ní vystoupil ve videu i její otec Štefan Strapák. Společně se snaží připomenout lidem, že dodržování těchto základních opatření slouží zejména pro ty starší a nejzranitelnější. V tomto kontextu také prezidentka připomněla, že je říjen měsícem úcty ke starším.

Doporučeno
Andrej Babiš: Nová nařízení budou platit od středy. Zřejmě dojde na omezení kontaktů Andrej Babiš: Nová nařízení budou platit od středy. Zřejmě dojde na omezení kontaktů 11. října 2020 17:59

V souvislosti s ním tedy prezidentka apeluje, aby se lidé chovali zodpovědně. „Nezlehčujte situaci, v níž se všichni nacházíme a noste roušky všude tam, kde je to potřeba,“ připomíná Čaputová.

Domů
Sdílet
Diskuse