Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2020 17:43
Čas čtení 1:35
Katarína Danková

Dior poprvé představuje domácí módu

MÓDA
Uložit Uložené

Módní velikán Christian Dior novou kolekci staví na stylovém domácím oblečení.

Jeden z největších udavačů módních trendů přišel s všestranně využitelnou módou, která vypadá skvěle doma i v ulicích. Jde o jeho první „domácí“ kolekci v historii značky.

Doporučeno
Luxusní móda a skateboarding mají k sobě stále blíže. Sleduj nové tenisky z dílen Dior  Luxusní móda a skateboarding mají k sobě stále blíže. Sleduj nové tenisky z dílen Dior 28. října 2020 14:40

„Loungewear“ kolekci Dior představuje v souvislosti s aktuální celospolečenskou situací. Název „Dior chez Moi“(tedy domů) vystihuje její prvořadou funkci, pro kterou byla vytvořena. Nicméně, její kreativní ředitelka Marie Grazie Chiuro se nebrání ani jejímu univerzálnímu využití do práce, města či na nákup, protože každá žena má právo se cítit jako královna bez ohledu na to, v čem je oblečená.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dior Official (@dior)

Pro americký magazín Harper's Bazaar řekla: „Karanténa můj styl oblékání moc neovlivnila, protože jsem vždy dávala přednost spíše praktickým a pohodlným kouskům, od denimu až po kašmírové svetry.“ Dior kolekce obsahuje základní kousky, které můžeš nosit pravidelně a jsou snadno kombinovatelné s ostatním oblečením.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa L'Officiel Paris (@lofficielparis)

Topy, košile, široké kalhoty, šortky, pyžama, kimona, plavky, ale i doplňky jako šátky, kabelky, ponožky a mnoho dalšího najdeš mezi domácím vydáním Diora. Tedy vše, co potřebuješ na domácí lenošení i cestu do obchodu. Promo video zachycuje útulnou atmosféru na sluncem zalité terase domu v italském přímořském městě, ve kterém modelky jen tak odpočívají a nasávají sluneční paprsky. Ideální karanténa.

 
Kolekce nese trochu mýtické a velkolepé potisky typické pro francouzskou módní značku. Navíc si kreativní ředitelka Diora ke spolupráci zavolala římského umělce Pietra Ruffoa, který své motivy zvěrokruhu jako spojovacího prvku nebe a země, flóry a fauny, zapracoval do motivů světové luxusní značky. S využitím klasických linií a kontrastních barev bílá, černá, šedá vznikl dokonale harmonický styl plný pohodlí s nádechem nenuceného luxusu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bespoke Luxury Shoppers (@bespokeluxuryshoppers)

„Maria se mě zeptala, jestli bychom spolu vytvořili atmosféru nové kolekce. Pro tento projekt jsem se rozhodl pro louku, na které jsou stovky květů a nazval jsem to Milleflori. (...) Tento svět je silně ovlivněn magií a právě proto, abych zprostředkoval tento vliv hvězd, souhvězdí a přírodních cyklů, navrhl jsem dvanáct znamení zvěrokruhu a spojil je s květinami,“ vysvětluje ve videu umělec Pietro Ruffo.

Být stylově oblečený i v době karantény a nemít na sobě stále jen teplákovinu je příjemná změna. Jak uvedla Marie Grazie Chiuro: „Snažila jsem se vytvořit tuto kolekci k tomu, aby nás doprovázela v novém dočasném stylu života, kdy je náš čas strávený na společenských akcích nahrazen chvílemi strávenými doma.“

Série oblečení je navržena tak citlivě, že i když čas domácí izolace konečně skončí, jednotlivé kousky se snadno zkombinují s jakýmkoli jiným oblečením. V ulicích tak vzniknou zajímavé variace outfitů „basic“ a „haute couture“ spojení.

Doporučeno
Móda Refresher: Nejlepší outfity Češek a Slovenek za uplynulý měsíc se nesly ve znamení jednoduchosti Móda Refresher: Nejlepší outfity Češek a Slovenek za uplynulý měsíc se nesly ve znamení jednoduchosti 2. prosince 2020 12:59
Domů
Sdílet
Diskuse