Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2021 16:38
Čas čtení 1:36
Martin Mičuda

Přivítej 4. největší automobilku na světě. Stellantis seskupuje koncerny PSA a FCA

Přivítej 4. největší automobilku na světě. Stellantis seskupuje koncerny PSA a FCA
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.fcanorthamerica.com/image-gallery.do?method=view&imageGalleryId=1187&mid=29" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcanorthamerica.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Ve vznikajícím podniku Stellantis dříve nebo později dojde ke zredukování automobilových značek.

Pokud sleduješ automobilové dění pozorně, jistě ti ještě loni neunikly zákulisní zprávy o tom, že se schylovalo ke spojení dvou obrovských automobilových koncernů. Už během prvních dnů roku 2021 schválili akcionáři obou podniků vznik 4. největšího výrobce automobilů na světě, proto bylo jasné, že fúze vstoupí v platnost co nevidět. Stalo se tak právě v uplynulých dnech, kdy společnost Stellantis oficiálně oznámila svůj vznik.

Došlo tedy ke spojení italsko-americké skupiny FCA (Fiat Chrysler) a francouzského PSA (Peugeot Citroën). Hlavou nově vzniklého koncernu je dosavadní ředitel PSA Carlos Tavares. Odhaduje se, že roční prodej sloučené společnosti bude přibližně 8,1 milionu vozů. 

Může za to zejména skutečnost, že pod fúzi FCA a PSA spadá až 14 značek – Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Fiat, Jeep, Chrysler, Lancia, Maserati, RAM, DS, Citroën, Opel, Peugeot a Vauxhall.

Domů
Sdílet
Diskuse