Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. února 2021 12:30
Čas čtení 1:16
Daniel Mikolášik

Influencerku zatkli kvůli snaze přepsat nápis Hollywood na Hollyboob. Protestovala tím proti Instagramu

NEWS
Uložit Uložené

Bývalé přítelkyni youtubera Jakea Paula Instagram zablokoval kvůli nahým fotkám pětimilionový profil. Protestovat se rozhodla osobitě.

Instagram sice nedávno měnil pravidla v oblasti nahoty na sociální síti, uživatelé ale evidentně stále nejsou spokojeni. Známá kontroverzní influencerka Julia Rose, která se proslavila především díky reality show Are You the One?, se rozhodla protestovat po svém.

Jak informuje Daily Mail, 27letá hvězda Instagramu, známá také díky vztahu s Jakem Paulem, totiž přepsala ikonický nápis Hollywood na vrchu Mount Lee v Los Angeles na „Hollyboob“ jako protest proti cenzuře odhalených fotek lidských těl na sociální síti.

Doporučeno
Youtuber Jake Paul se vysmál knockoutovanému Conoru McGregorovi. 50milionovou nabídku snížil na směšné minimum Youtuber Jake Paul se vysmál knockoutovanému Conoru McGregorovi. 50milionovou nabídku snížil na směšné minimum 24. ledna 2021 19:11
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Julia Rose (@julia_rose_fp)

Její instagramový profil, na kterém měla více než 5 milionů followerů, totiž platforma kvůli pikantním fotkám zablokovala. Kromě ní se na překrývání obrovských písmen nápisu Hollywood plachtami podílelo dalších 5 osob včetně youtubera Jacka Tenneyho. Všech šest na místě zatkla policie.

„Chtěla jsem jim tímto gestem ukázat, že mě nedokážou umlčet,“ řekla influencerka na margo svého protestu. Kromě jejího osobního profilu Instagram zablokoval i druhý, byznysový. „Můj byznys účet s téměř milionem followerů letos vymazali také kvůli nahotě. Nedělám přitom nic horšího než Playboy. Považuji to za diskriminaci,“ uvedla Rose.

Influencerku později propustili z vězení, informovala o tom prostřednictvím Twitteru. Není ale jasné, zda proti zúčastněným osobám bylo vzneseno obvinění. Podle všeho se ale neměly dopustit vandalismu, protože zakrytí nápisu Hollywood plachtou ho nepoškodilo natrvalo.

Není to poprvé, co influencerka protestuje proti Instagramu. Sociální síť totiž už v říjnu 2020 po dlouhé době změnila pravidla komunity v oblasti nahoty poté, co vznikla kampaň s názvem #IWantToSeeNyome.

Doporučeno
Instagram vymazal polonahou fotku tmavé plus-size modelky, ta to označila za diskriminaci. Platforma reaguje změnou pravidel Instagram vymazal polonahou fotku tmavé plus-size modelky, ta to označila za diskriminaci. Platforma reaguje změnou pravidel 28. října 2020 6:50

V rámci ní britská plus-size modelka Nyomi Nicholas-Williams veřejně kritizovala sociální síť. Instagram jí totiž vymazal fotku, na níž sice byla nahá, ale intimní partie si zakrývala rukama.

Později se zástupci Instagramu omluvili a přiznali, že při smazání fotografie udělali chybu. „Když jsme se tomu podrobněji věnovali, uvědomili jsme si, že šlo o případ, kdy se naše pravidla a politika v oblasti nahoty uplatňovaly nesprávné,“ uvedl mluvčí sociální sítě.

Domů
Sdílet
Diskuse