Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2021 17:48
Čas čtení 0:55
Lukáš Čelka

Britská tajná služba MI6 se omluvila za svůj přístup k LGBT lidem. Ti pro ně nemohli pracovat až do roku 1991

NEWS
Uložit Uložené

„Zákazem jsme se ve skutečnosti připravili o hodně výborných talentů, kteří mohli pro Británii pracovat ve zpravodajských a diplomatických službách. Byli připraveni sloužit, ale tuto příležitost jsme jim odepřeli,“ řekl šéf MI6.

Britská tajná služba MI6 se omluvila se za svůj přístup k LGBT komunitě. Učinila tak poté, co stejný postoj vyjádřil k dané problematice i tamní ministr obrany. Až do roku 1991 nemohly osoby z komunity LGBT+ z bezpečnostních důvodů pracovat pro tajnou službu. Ředitel MI6 Richard Moore označil ve videu na Twitteru tento přístup za „nesprávný, nespravedlivý a diskriminační,“ informoval o tom portál BBC.

Za „chybný“ označil i názor, že homosexuálové jsou náchylnější k vydírání. „To, že je někdo LGBT+, z něj nedělá bezpečnostní hrozbu. Samozřejmě, že ne,“ vysvětlil Moore a pokračoval ve vyprávění.

mi6
Zdroj: FOTO TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse