Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2021 12:34
Čas čtení 0:43
Marián Mauik Biel

LG oficiálně končí s mobily

LG oficiálně končí s mobily
Zdroj: LG
TECH
Uložit Uložené

Kdysi jeden z největších hráčů na trhu smartphonů nedokázal udržet krok s konkurencí od Samsungu nebo Xiaomi.

LG se v posledních měsících rozhodovalo, jak pokračovat se svou mobilní divizí – zda ji razantně změní, prodá, nebo jednoduše ukončí. Ještě v září to vypadalo nadějně. LG představilo unikátní LG Wing s duálním otočným displejem. Komerční úspěch se ale nedostavil. V lednu prý jednali s vietnamskou investiční společností Vingroup Co s cílem prodat mobilní divizi. Nabízená částka ale údajně byla příliš nízká.

Doporučeno
LG Wing je nejzajímavější smartphone dneška. A překvapivě i poměrně praktický LG Wing je nejzajímavější smartphone dneška. A překvapivě i poměrně praktický 15. září 2020 9:25

V pondělí zastoupení korejské firmy LG oficiálně oznámilo, že ukončuje další aktivity v této oblasti a ztrátová mobilní divize končí. Chtějí se zaměřit spíše na komponenty pro elektromobily, smart domácnost, robotiku a B2B řešení, která mají předpoklad ziskovosti.

Svůj vývoj a patenty si LG ponechává a bude je používat při vývoji jiných mobilních technologií, například 6G sítí. Zaměstnance z mobilní divize přerozdělí do jiných poboček.

Aktuálně nabízené mobily LG budou prodávat nadále až do vyprodání zásob. Nových modelů se ale již nedočkáme.

Pokud nyní používáš LG mobil, nic zásadního se nemění. Alespoň zatím. Firma avizuje, že servis a aktualizace softwaru bude poskytovat nadále „na období, které se bude lišit podle regionů“. Firma předpokládá, že poslední kusy mobilů dodá na trh do konce července.

Domů
Sdílet
Diskuse