Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2021 16:59
Čas čtení 0:38
Kamila Šebestová

Rusové žádají Slovensko, aby vrátilo všech 200 000 kusů vakcíny Sputnik V

Rusové žádají Slovensko, aby vrátilo všech 200 000 kusů vakcíny Sputnik V
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Rusko tvrdí, že slovenská vláda několikrát porušila smlouvu. Vakcínu chtějí dát jiným zemím.

Ruský investiční fond 6. dubna požádal Slovensko, aby vrátilo dodávku vakcín Sputnik V zpět do Ruska. Důvodem má být několik případů porušení dohody. Podle slovenského Denníku N je porušením smlouvy i to, že Slovensko testovalo Sputnik V v laboratoři, která není součástí sítě oficiálních laboratoří Evropské unie.

Rusko chce vakcínu prodat jiným zemím. Na Twitteru o tom informoval oficiální účet vakcíny Sputnik V.

Doporučeno
Ruské tanky směřují k Ukrajině. Má se Kyjev obávat a o co jde Putinovi? Ruské tanky směřují k Ukrajině. Má se Kyjev obávat a o co jde Putinovi? 8. dubna 2021 9:34

V tweetu rovněž přiznali, že o Sputniku V jednal šéf Ruského investičního fondu Kirill Dmitrijev s bývalým slovenským premiérem a současným ministrem financí Igorem Matovičem.

Ten odletěl do Moskvy zřejmě urovnat spory, které mezi ruskou a slovenskou stranou nastaly. Detaily a přesné důvody jeho cesty zatím nejsou známy. Informovat o nich bude zítra na tiskové konferenci v 10:30 na ministerstvu financí.

Domů
Sdílet
Diskuse