Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2021 22:13
Čas čtení 0:37
Kamila Šebestová

Muž s 39 manželkami zemřel. Jeho ženy ho odmítly pohřbít, tvrdí, že ještě může vstát z mrtvých

Muž s 39 manželkami zemřel. Jeho ženy ho odmítly pohřbít, tvrdí, že ještě může vstát z mrtvých
Zdroj: Unsplah/Samantha Gades/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

V sektě ho považovali za boha. Její stoupence budou nyní pravděpodobně vést Zionovi synové.

Vůdce indické křesťanské sekty Ziona Chana v neděli zemřel. Zůstalo po něm 39 manželek, 94 dětí a 33 vnoučat, které doufají, že Ziona ještě vstane z mrtvých. Právě proto ho odmítli pohřbít. Pro jeho rodinu a dalších 2 500 členů sekty byl Ziona bohem.

Doporučeno
Kristina z Gruzie má ve 23 letech již 21 dětí. Jen za chůvy s manželem milionářem ročně utratí 2 miliony korun Kristina z Gruzie má ve 23 letech již 21 dětí. Jen za chůvy s manželem milionářem ročně utratí 2 miliony korun 4. června 2021 19:11

V jeho polygamních sdružení Chana Pawl mohou mít muži více manželek, ženy však mohou mít jen jednoho muže. Jeho členy vedou k organizovanosti, pracovitosti a dobrovolné činnosti. Podle portálu Vice News se oblast indického Mizoramu stala díky této sektě velmi populární turistickou destinací. Lidé tam cestovali, aby na vlastní oči viděli jednu z údajně největších rodin na světě.


O rodině kolovaly klepy, že manželky vůdce sekty s ním měly sex jen kvůli tomu, aby se dostaly do médií. Ziona Chana však až tak otevřený médiím nebyl, dlouho vedl klidný život v soukromí. Podle novinářů, který s ním spolupracoval, byl Ziona obecně tichý člověk, který odmítal dávat rozhovory. O rodinu se však dlouhodobě zajímala média, vyšlo o ní velmi mnoho článků.

Domů
Sdílet
Diskuse