Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. srpna 2021 10:53
Čas čtení 0:41
Kamila Šebestová

VIDEO: 29letý Tibor je napojený na kyslík a lituje, že se nenechal očkovat. Vyzývá všechny, aby tak učinili

VIDEO: 29letý Tibor je napojený na kyslík a lituje, že se nenechal očkovat. Vyzývá všechny, aby tak učinili
Zdroj: Univerzitní nemocnice Bratislava
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

To, že se nenechal očkovat, dnes vidí jako zásadní chybu.

„Kdyby se dal vrátit čas, okamžitě se nechám očkovat,“ říká 29letý Tibor ze Slovenska, který na nemocničním lůžku sotva dýchá. Při každém nádechu mu pomáhá kyslík. Říká, že očkování odkládal. Jeho váhání ho však podle jeho slov téměř stálo život.

„Beru to jako velkou, zásadní chybu, že jsem nebyl očkován, protože jsem teď v nemocnici a potřebuji kyslík, abych dokázal dýchat,“ vysvětluje ve videu. „Vyzývám všechny lidi, aby to brali vážně. Když vidím, co tu zažívají sestřičky a lékaři a jak se musí o nás starat,“ dodává Tibor.

Tibor říká, že očkování odkládal, i když dostal termín. Pak na to přestal myslet a minulý týden musel být kvůli covidu hospitalizován. První dny měl lehčí průběh onemocnění, od třetího dne začal mít horečky. Na osmý den si musel zavolat sanitku, od té doby je na kyslíku. „Snad za týden budu doma,“ říká s nadějí Tibor.

Poslední data hovoří o tom, že na Slovensku je momentálně naočkováno 2 291 500 lidí. V České republice bylo podle ministerstva zdravotnictví aplikováno již přes 10 milionů dávek, ukončené očkování má více než 5,1 milionu osob.

Domů
Sdílet
Diskuse