Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 14:42
Čas čtení 1:33
Vojtěch Vanda

Počet živelných katastrof se v posledních 50 letech zpětinásobil. Umírá kvůli nim ale méně lidí

Počet živelných katastrof se v posledních 50 letech zpětinásobil. Umírá kvůli nim ale méně lidí
Zdroj: WMO
NEWS KLIMATICKÁ ZMĚNA
Uložit Uložené

Světová meteorologická organizace OSN zveřejnila zprávu, podle níž se počet živelných katastrof během let zvyšuje.

V posledních padesáti letech se výrazně zvýšil počet živelných katastrof, vyplývá z nové studie Světové meteorologické organizace (WMO), která spadá pod Organizaci spojených národů (OSN). Od 70. let se jejich počet až zpětinásobil. Paradoxně kvůli nim ale umírá méně lidí, za což vděčíme vylepšeným varovným systémům a krizovému řízení během pohrom.

Doporučeno
Lední medvědi by mohli vyhynout do roku 2100. Pokud ledovce roztají, nebudou mít kam jít, varují vědci Lední medvědi by mohli vyhynout do roku 2100. Pokud ledovce roztají, nebudou mít kam jít, varují vědci 21. července 2020 15:44

Mezi lety 1970 a 2019 mohly za 50 % všech pohrom problémy s počasím, klimatem a vodou. Tyto problémy mohly také ze 45 % všech zemřelých a 74 % všech zaznamenaných ekonomických ztrát. Celkově bylo zaznamenáno 11 tisíc katastrof, které připravily o život asi dva miliony lidí a způsobily ztrátu 3,64 bilionu dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse