Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2021 12:23
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

Nejnovější průzkum: ANO by ve volbách drtivě vyhrálo

Nejnovější průzkum: ANO by ve volbách drtivě vyhrálo
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Podívej se na nový průzkum před říjnovými volbami.

Agentura STEM vypracovala pro CNN Prima NEWS nový předvolební průzkum, který zcela s přehledem ovládlo vládní hnutí ANO. To by zvítězilo s více než dvanáctiprocentním náskokem. „Vládní hnutí ANO stvrdilo v modelu STEM pozici nad 30 procent, kam se po delší době vrátilo v srpnu,“ uvedla agentura.

Babišovo ANO by podle průzkumu volilo 32,4 procenta lidí, díky čemuž si jasně drží první místo. Na tom druhém se umístila koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), kterou by volilo 20 procent voličů. První trojici uzavírá koalice PirSTAN se ziskem 18 procent hlasů.

Do Poslanecké sněmovny by se dostalo také SPD Tomia Okamury (11,8 procenta) a komunisté (5,4 procenta). Na potřebnou pětiprocentní hranici by naopak nedosáhla vládní ČSSD (4,4 procenta), Trikolóra, Svobodní, Soukromníci (3,3 procenta), Přísaha Roberta Šlachty (2,2 procenta) ani Volný blok (1,3 procenta).

Průzkum se uskutečnil mezi 31. srpnem a 8. září. STEM se na volební preference dotazoval celkem 1 014 občanů ČR podle kvótního výběru.

Domů
Sdílet
Diskuse