Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2021 14:12
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Na Facebooku jsou miliony VIP uživatelů. Mohou si psát téměř, co chtějí

Na Facebooku jsou miliony VIP uživatelů. Mohou si psát téměř, co chtějí
Zdroj: Getty Images/Aurelien Meunier
NEWS FACEBOOK
Uložit Uložené

The Wall Street Journal prozkoumal interní dokumenty společnosti Facebook, z nichž je patrné, že porušení pravidel na jejich sociální sítí jistým osobám procházelo.

Společnost Facebook neměřila každému rovným metrem. Toto tvrzení plyne z článku The Wall Street Journal, jehož redakci se dostaly do ruky usvědčující interní dokumenty. Informace v nich zaznamenané tvrdí, že společnost prostřednictvím speciálního programu „vyčlenila“ zhruba 6 milionů populárních účtů, které byly privilegovány a ušetřeny trestů, pokud porušily zásady a pravidla sociální sítě. 

Doporučeno
Anketa Český slavík se po čtyřech letech vrací pod patronátem Karla Janečka Anketa Český slavík se po čtyřech letech vrací pod patronátem Karla Janečka 14. září 2021 12:45

Systém, který kontroluje porušování zásad sociální sítě, nese název XCheck. Vznikl proto, jelikož měla společnost Facebook problémy s tím zvládnout veškerou kontrolu obsahu, který se na jejich síti objevoval. Kvůli tomu někteří inzerenti odmítli platit platformě za reklamu. 

Domů
Sdílet
Diskuse