Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2021 16:30
Čas čtení 1:15
Martin Mičuda

Nejrychlejší auto planety putuje k majitelům. Bugatti vyrobilo prvních 8 kusů Chironu Super Sport 300+

Nejrychlejší auto planety putuje k majitelům. Bugatti vyrobilo prvních 8 kusů Chironu Super Sport 300+
Zdroj: Bugatti
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Chiron Super Sport 300+ v produkční podobě je nejrychlejším sériově vyráběným autem na světě.

Bugatti v roce 2019 stanovilo nový rychlostní rekord, když speciálně upravený Chiron dokázal uhánět rychlostí až 490,484 km/h. Provedení s příznačným názvem Super Sport 300+ tak překonalo magickou hranici 300 mil za hodinu (482 km/h), i když automobilka přiznala, že daný exemplář byl prototyp v ne zcela sériovém stavu. Už tehdy však bylo jasné, že dříve či později se ukáže i produkční provedení.

Stalo se tak před pár měsíci, kdy Bugatti přineslo sériově vyráběný model Chiron Super Sport. Ve skutečnosti však šlo o civilní verzi rekordního prototypu, akorát s limitovanou maximální rychlostí a kompletní výbavou. Nyní nám však francouzský výrobce oficiálně představuje již produkční Chiron Super Sport s dodatkem 300+, který odkazuje právě na onen rekord. Jeho vývoj totiž trval další dva roky a nyní se vyrobilo prvních 8 exemplářů z plánované třicetikusové série.

Domů
Sdílet
Diskuse