Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 12:30
Čas čtení 1:54
Dominik Vetrák

Pojď se s námi s chutí zasmát nejvtipnějšímu filmu roku. Norský krvák The Trip je skvělým filmem se spoustou zvratů

Pojď se s námi s chutí zasmát nejvtipnějšímu filmu roku. Norský krvák The Trip je skvělým filmem se spoustou zvratů
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Norský film od režiséra Dead Snow chrlí na diváka jednu vtipnou a krvavou scénu za druhou.

Tommy Wirkola je velmi chytrý norský režisér, od kterého jsi pravděpodobně viděl Hansel and Gretel: Witch Hunters (s Jeremym Rennerem). Kromě toho natočil i dva skvělé zombie filmy Dead Snow, ale poslední čtyři roky byl jaksi ticho. V roce 2017 vydal pro Netflix thriller What Happened to Monday, který ovšem nijak neohromil. Spolupráci s Noomi Rapace si však zopakoval u čerstvého zabijáckého thrilleru/komedie The Trip (I onde dager), který musíš vidět.

Je to nejlepší „vyvražďovačka“ za poslední roky. The Trip kombinuje žánry thrilleru a komedie a přidává pár litrů krve a vyražených zubů. Děj sleduje dlouholeté manžely Lisu (Noomi Rapace) a Larse (Aksel Hennie, známý z Headhunters). Ti se vydají na chatu, avšak každý s poněkud jiným úmyslem. A říct ti cokoli víc by bylo spoilerem. Jistě, můžeš se podívat na trailer, ale ten tě připraví o téměř všechny dějové zvraty. A to by byla škoda, protože fungují naprosto úžasně.

Moment překvapení v tomto snímku pozvedá kvalitu filmu do výšin, takže pokud o něm nic nevíš a máš chuť na film, u kterého se zasměješ, který tě dokáže překvapit dějem, a nevadí ti při tom krev, nemáš nad čím váhat. The Trip je famózní ukázkou Wirkolových bizarních nápadů a neutuchající touhy po pořádně krvavých střetech docela obyčejných lidí.

Tempo snímku perfektně „šlape“ i přes dvouhodinovou stopáž, během které se hned několikrát od srdce zasměješ. Chvíli trvá, než začne jít do tuhého, ale tento pomalejší úvod slouží spíše k tomu, aby divák dokázal odhadnout děj a aby si udělal obraz o vztahu manželů. Je zábavné odhadovat, co se stane dál, kdo přežije, kdo se objeví na scéně a kdo dostane sekerou do krku.

The Trip
Zdroj: Netflix

Tvůrci si dali pozor, aby nikdy nebyli příliš nechutní. Najdeš sice pár krvavých záběrů utržených končetin, ale úplně nechutných scén se bát nemusíš. Režisér se mohl kromě vynikajícího scénáře a svých originálních a vtipných nápadů opřít také o skvělé herecké výkony všech zúčastněných. Překážel nám akorát nevkusný závěr (poslední dvě minuty), který byl příliš doslovný a vůbec jsme ho nepotřebovali vidět, plus ještě jedna maličkost.

Doporučeno
Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? 12. března 2024 8:00

Rozhodnutí postav jsou někdy extrémně hloupá. Dá se to pochopit, stane-li se jim to jednou či dvakrát. Pokud však dělají kontinuálně během celého filmu jedno nesmyslné rozhodnutí za druhým (kašlou na zbraně a nože a raději se mezi sebou promenují neozbrojení...), postupně to začne lézt na nervy. Ovšem ne natolik, aby sis nedokázal užít to šílené dění na obrazovce.

Nejlepší filmy 2021
Zdroj: Netflix

The Trip je jeden z nejlepších filmů roku. Tedy v případě, že jsi nezhlédl trailer a nic o něm nevíš. Zasype tě náloží dějových překvapení, zvratů a vtipných situací, které fungují nejlépe, když o nich nevíš.

Režisér Tommy Wirkola by tento žánr krvavých, bláznivých a vtipných filmů neměl nikdy opustit. Cítí se v něm neuvěřitelně pohodově a s bravurou je dokáže prodat, aniž by se divák nudil nebo aby našel nějaká výrazná negativa. Osm a půl z deseti. A ty už chystej Netflix.

Domů
Sdílet
Diskuse