Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 10:10
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Václav Klaus: Komunismus neporazili studenti ani disidenti, zhroutil se jako každý režim potlačující svobodu

Václav Klaus: Komunismus neporazili studenti ani disidenti, zhroutil se jako každý režim potlačující svobodu
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
NEWS 17. LISTOPAD 1989 VÁCLAV KLAUS
Uložit Uložené

Bývalý prezident Václav Klaus promluvil během pietního aktu před Hlávkovou kolejí.

V 9 hodin ráno byl v rámci Dne boje za svobodu a demokracii zahájen pietní akt před Hlávkovou kolejí, během kterého k občanům promluvil i bývalý prezident Václav Klaus. Ten však mnohé zaskočil tvrzením, že za Sametovou revolucí a pádem komunismu nestojí studenti a disidenti, kteří proti režimu bojovali na náměstích po celé republice, informuje ČT24.

Doporučeno
Andrej Babiš položil květiny na Národní třídě už v 6 hodin ráno. Obával se rozzlobených občanů Andrej Babiš položil květiny na Národní třídě už v 6 hodin ráno. Obával se rozzlobených občanů 17. listopadu 2021 8:34

Výročí 17. listopadu jsou vlastně výročí dvě. Naši přítomnost na tomto místě si obě tato výročí zaslouží. Dnešní státní svátek připomíná současným generacím nacistický teror a persekuci českého národa před osmi desetiletími a o padesát let později také pád komunismu,“ započal svojí řeč Klaus.

Domů
Sdílet
Diskuse