Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2021 15:34
Čas čtení 2:25
Tereza Šnajdrová

Tři Češi před dvěma lety napadli v Paříži thajskou opoziční aktivistku. Půjdou za mříže

Tři Češi před dvěma lety napadli v Paříži thajskou opoziční aktivistku. Půjdou za mříže
Zdroj: Flickr/Prachatai/volně k užití
NEWS FRANCIE
Uložit Uložené

Muži byli za napadení aktivistky a jejího přítele odsouzeni na 26 měsíců a 30 měsíců ve francouzském vězení.

Daniel Vokál, Jakub Hošek a Petr Donátek, jak uvádí iRozhlas, se v listopadu roku 2019 dopustili v Paříži závažného trestného činu. V noci napadli thajskou LGBT+ aktivistku Aum Neko spolu s jejím přítelem, brutálně je zbili a z místa činu utekli. Francouzská policie však dva z mužů vypátrala, zadržela a soud jim nyní udělil trest 26 měsíců vězení. Petru Donátkovi se podařilo vrátit se zpět do Česka a měl by na něj být vydán zatykač.

Doporučeno
Polský parlament jedná o zákonu, který by potrat postavil na úroveň vraždy Polský parlament jedná o zákonu, který by potrat postavil na úroveň vraždy 2. prosince 2021 13:48

Aum Neko je thajská LGBT+ aktivistka, která již před několika lety utekla ze země, a to především kvůli kritice tamního vojenského režimu a thajské monarchie. Prchla do Kambodže, kde následně na francouzské ambasádě požádala o azyl a odletěla do Paříže, kde až do listopadu 2019 spokojeně žila. 

Domů
Sdílet
Diskuse