Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2021 19:34
Čas čtení 0:41
Daniel Mikolášik

Republikánský kongresman pózoval s rodinou před vánočním stromečkem se zbraněmi. Na Twitteru vzbudil pohoršení

Republikánský kongresman pózoval s rodinou před vánočním stromečkem se zbraněmi. Na Twitteru vzbudil pohoršení
Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska/na voľné použitie/ilustračná fotografia
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Fotku se zbraněmi zveřejnil jen několik dní po střelbě ve škole v Michiganu, při které zemřeli 4 lidé.

Americký kongresman a člen Sněmovny reprezentantů USA Thomas Massie zveřejnil na svém oficiálním profilu na Twitteru pobuřující fotku, na které před vánočním stromečkem pózuje i se svou rodinou, přičemž každý z nich drží střelnou zbraň.

Příspěvek zveřejnil jen několik dní po střelbě ve škole v Michiganu, při které střelec zabil 4 lidi a sedm zranil, informuje The Guardian.

Doporučeno
Střelci z Michiganu koupili zbraň rodiče jako vánoční dárek. Nyní jsou obviněni z neúmyslného zabití Střelci z Michiganu koupili zbraň rodiče jako vánoční dárek. Nyní jsou obviněni z neúmyslného zabití 3. prosince 2021 22:34

„Veselé Vánoce! P.S. Santo, prosím, přines náboje,“ napsal politik z Kentucky. Massie a dalších šest členů drží samopaly a poloautomatické zbraně.

„Jsem dost starý na to, abych si pamatoval, jak republikáni křičeli, že je necitlivé snažit se chránit lidi před násilím se zbraněmi po tragédii. Slibuji, že ne každý v Kentucky je necitlivý hlupák,“ napsal ohledně Massieho tweetu demokratický politik z Kentucky John Yarmuth.

Reagoval tak na návrhy zákonů na kontrolu zbraní. Ve Spojených státech se po masakru na škole v Michiganu otevřely bouřlivé diskuse o bezpečnosti na školách a o kontrole a regulaci zbraní a právech jedinců držet zbraň.

Domů
Sdílet
Diskuse