Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2021 15:18
Čas čtení 1:09
Tereza Šnajdrová

Žáci prvního stupně na škole v USA si museli „hrát“ na holokaust. Dítě s židovskými kořeny hrálo Adolfa Hitlera

Žáci prvního stupně na škole v USA si museli „hrát“ na holokaust. Dítě s židovskými kořeny hrálo Adolfa Hitlera
Zdroj: Wikimedia/Bundesarchiv/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Škola se za své chování omluvila.

Jedna ze základních škol ve Washingtonu D.C. řeší pořádné nepříjemnosti. Zaměstnankyně tamního vzdělávacího institutu žáky třetí třídy nutila „hrát si“ na holokaust. Jedno dítě židovského původu například muselo hrát roli Adolfa Hitlera. Škola se za zaměstnankyni omluvila a uvedla, že se nejednalo o schválený plán výuky, informuje BBC

Doporučeno
Vatikán vyšetřuje 251 údajných sexuálních predátorů ve španělské katolické církvi Vatikán vyšetřuje 251 údajných sexuálních predátorů ve španělské katolické církvi 21. prosince 2021 10:34

Zaměstnankyně školy měla žáky nutit, aby předstírali, že kopou masové hroby, střílí do svých spolužáků a jedno z dětí, které má židovské kořeny, dokonce muselo ztvárnit Adolfa Hitlera Na konci „hry” muselo předstírat sebevraždu. Další žák zase musel předstírat, že je ve vlaku na cestě do koncentračního tábora. Když „dojel na místo“, měl za úkol hrát, že umírá v plynové komoře.

V tuto chvíli není známo, kdo byla ona zaměstnankyně školy, která k bizarní „hře“ žáky nutila, ale podle amerických médií se mohlo jednat o knihovnici či instruktorku. 

Rodiče jednoho z žáků vypověděli, že instruktorka dětem řekla, že Židé zničili Vánoce, a proto došlo k holokaustu. Děti také poprosila, aby o hře nikomu neříkaly, což však žáci neuposlechli a o bizarním představení řekli svému třídnímu učiteli. Ten začal celý incident řešit s vedením školy.

Žáci by nikdy neměli být v pozici, kdy by měli hrát nebo zobrazovat jakákoli zvěrstva, zejména genocidu, válku nebo vraždění,“ omluvila se škola

Nejednalo se o schválený plán výuky a upřímně se omlouváme našim studentům a rodinám, kteří byli tomuto incidentu vystaveni,“ uvedl mluvčí školy Enrique Gutierrez, podle kterého je nepřijatelné, aby se zaměstnankyně vzdělávací instituce chovala nenávistně.

Vedení školy všem rodičům zaslalo omluvný e-mail a celá třída, jež byla do hry zapojena, měla schůzku se školními psychology. „Žáci by nikdy neměli být v pozici, kdy by měli hrát nebo zobrazovat jakákoli zvěrstva, zejména genocidu, válku nebo vraždění,“ stálo v e-mailu, který rodičům zaslal ředitel Scott Berkowitz.

Domů
Sdílet
Diskuse