Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2021 10:31
Čas čtení 0:45
Martin Mičuda

Mercedes-Benz chystá zcela nový elektromobil s dojezdem 1000 kilometrů

Mercedes-Benz chystá zcela nový elektromobil s dojezdem 1000 kilometrů
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ
Uložit Uložené

Avizovaný elektromobil bude nejprve koncept s názvem Vision EQXX.

Elektrické portfolio EQ společnosti Mercedes-Benz je širší a širší. Aktuálně nejvyspělejší elektromobil s hvězdou ve znaku zastupuje stále žhavá novinka – luxusní EQS s rekordně velkým akumulátorem. Jeho baterie s využitelnou kapacitou až 107,6 kWh navíc verzi EQS 450+ zaručuje za ideálních podmínek dojezd 770 kilometrů, bavíme-li se o metodice měření WLTP.

EQS je tedy momentálně naprostou špičkou mezi elektromobily na našem trhu, pro techniky ve Stuttgartu však takový dojezd stále není dostatečný. Proto už v úvodu příštího roku představí další elektromobil, který má zajít s efektivností pohonu ještě dál. Mercedes-Benz totiž právě odhalil své plány přivést na trh elektromobil s dojezdem 1000 kilometrů na jedno nabití. O jaký model přesně půjde, zatím známo není, oficiální upoutávka však hovoří o konceptu Vision EQXX.

Domů
Sdílet
Diskuse