Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2022 21:09
Čas čtení 1:26
Ilona Hobzová

Na souostroví Tonga došlo v sobotu k výbuchu sopky. Dva lidé se stále pohřešují

Na souostroví Tonga došlo v sobotu k výbuchu sopky. Dva lidé se stále pohřešují
Zdroj: TASR/AP/NICT
NEWS HUNGA TONGA
Uložit Uložené

Nouzový signál byl detekován na nížinných ostrovech Phonoi a Mango.

Škody po sobotním masivním výbuchu sopky Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, která vyvolala vlnu tsunami a zaplavila tichomořské pobřeží od Japonska až po Spojené státy, se stále sčítají. Podle Organizace spojených národů (OSN) byl detekován nouzový signál na nížinných ostrovech Phonoi a Mango. Uvedl to server Sydney News Today s odkazem na OSN.

Sydney News Today citují Úřad pro koordinaci humanitárních záležitostí při OSN (OCHA), podle kterého další sopečnou aktivitu nelze vyloučit. Pohřešují se dva lidé. Zatím stále není známo, kolik obětí si výbuch sopky na souostroví vyžádal. Jak vypadá situace na dalších, menších ostrovech, se totiž zatím neví. OCHA je znepokojena především kvůli dvěma malým izolovanějším nížinným ostrovům Phonoi a Mango, kde byli detekovány aktivní nouzové majáky. Podle dostupných informací žije na ostrově Mango 36 lidí, na Phonoi 69.

Domů
Sdílet
Diskuse