Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 7:00
Čas čtení 5:04
Tereza Šnajdrová

Ralph Lauren: Potomek židovských imigrantů z Běloruska, který ovládl svět módy

Ralph Lauren: Potomek židovských imigrantů z Běloruska, který ovládl svět módy
Zdroj: Getty Images/Desiree Navarro
MÓDA HISTORIE MÓDNÍCH ZNAČEK
Uložit Uložené

V rámci naší nové článkové série Historie módních značek ti představíme značku Ralph Lauren. Zjisti, jak se z potomka židovských imigrantů z Běloruska stal světově uznávaný módní návrhář, kterému se v minulosti nevyhnuly ani skandály.

Luxusních brandů najdeš na trhu spousty, od těch profláklejších až po ty méně známé, o jejichž historii se toho moc neví. Proto jsme si pro tebe připravili novou článkovou sérii Historie módních značek, v níž ti představíme hned několik módních domů, které se z nuly vypracovaly na špičky ve svém oboru.
 
První díl věnujeme brandu Ralph Lauren, který vznikl už v roce 1967 a nyní udává trendy nejen v Americe, ale také v Anglii a zbytku světa. Zakladatelem úspěšné značky je potomek židovských imigrantů z Běloruska, který jako první dostal své modely z Ameriky až do Evropy a náleží mu ještě jedno prvenství. Víš, že právě Ralph Lauren byl tím, kdo jako první do své kolekce zahrnul kromě oblečení i domácí potřeby a nábytek? Tohle a mnohem víc se dočteš v našem článku.

Doporučeno
Odkaz Virgila Abloha bude v módním domě Louis Vuitton navždy. Sleduj kolekci pro období podzim/zima 2022 Odkaz Virgila Abloha bude v módním domě Louis Vuitton navždy. Sleduj kolekci pro období podzim/zima 2022 20. ledna 2022 18:30

Život v chudé čtvrti Ralpha naučil, že vydělat peníze není jednoduché. Talentovaný mladík zkusil svoje štěstí a vyšlo to

Ralph Lauren, vlastním jménem Ralph Rueben Lifshitz, se narodil v roce 1939 do rodiny židovských imigrantů z Běloruska. Už od mládí si uvědomoval hodnotu peněz, neboť se svými rodiči a dalšími třemi staršími bratry žil v Bronxu, chudé části New Yorku a byl odkázán na to, jakou almužnu vydělá jeho otec, malíř pokojů. Ralph viděl, jak obtížné je vydělat peníze, ale zároveň si uvědomoval, že nechce žít v chudobě, že chce být úspěšný a nechce se strachovat o budoucnost.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 109501 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se z prodejce kravat stal návrhář světového střihu
  • Jak čelil skandálus kvůli symbolům černošského bratrstva
  • Kterými kousky změnil pohled na módu
  • Jak vymyslel ikonické logo
Domů
Sdílet
Diskuse