Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2022 16:30
Čas čtení 6:45
Martin Mičuda

EQS nás v testu oslnilo luxusem a technologiemi, zvládla však pýcha značky uváděný dojezd až 770 km?

EQS nás v testu oslnilo luxusem a technologiemi, zvládla však pýcha značky uváděný dojezd až 770 km?
Zdroj: Refresher/martinzmartina
TECH
Uložit Uložené

Komplexní test vlajkové lodi elektromobilů značky Mercedes-Benz EQS 580 4Matic.

Pytel s novými elektromobily se trhá více než kdykoli předtím, výjimku netvoří ani prémioví výrobci.

Právě naopak, značka Mercedes-Benz nyní nabízí již šest čistě elektrických osobních vozidel: EQA, EQB, EQC, EQE, EQV a EQS. Právě poslední jmenovaný se nám dostal do rukou, proto ti nabízíme detailní pohled na něj a náš názor na vlajkový elektromobil nejen značky ze Stuttgartu, ale de facto celé současné nabídky elektrických vozidel na našem trhu.

Aerodynamika na prvním místě

EQS automobilka označuje za první čistě elektrickou prémiovou limuzínu na světě, která přichází na scénu bok po boku třídy S. Svědčí o tom samotné písmeno S v názvu, které u trojcípé hvězdy už samo o sobě něco napovídá. V tomto případě jsme sice také svědky majestátních rozměrů, vždyť se díváš na kolos o délce až 5 216 milimetrů, ale půvab a noblesa třídy S zde přece jen trochu chybí.

Doporučeno
Škoda již připravuje novou Fabii ve stylové verzi Monte Carlo, takto bude vypadat Škoda již připravuje novou Fabii ve stylové verzi Monte Carlo, takto bude vypadat 3. února 2022 13:30

Novinka už na první pohled totiž nezapře svůj výsostně elektrický původ – obrovský, až 3 210 milimetrů dlouhý rozvor, krátké převisy, zapuštěné kliky, tvary co nejoblejší a úhly pod předními a zadními sloupky co nejmenší. Na ikonický terčík na kapotě zapomeň, ten se neshodl s větrným tunelem. Koeficient odporu vzduchu s hodnotou pouhých 0,2 však hlásí nejaerodynamičtější sériové auto na světě.

Mercedes-Benz, EQS, EQS 580,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

A tak i s volitelným AMG paketem působí EQS velmi čistým, až ulízaným dojmem, propletené trubice zadních LED světel se však povedly. Aerodynamice se podřídily také 21” disky a maska ​​sdružená do černého panelu s efektními hvězdičkami. Opomenout nelze ani světelnou technologii digital light s fantastickým světelným výkonem, se schopností promítat symboly na cestu a zcela eliminovat oslňování protijedoucích.

Bohužel vpředu žádný zavazadlový prostor nenajdeš, dokonce samotnou kapotu umí otevřít jen v servisu. Vodu do ostřikovačů proto doléváš jako do pračky – za předním kolem na řidičově straně je výsuvná nálevka. Všechny čtyři dveře jsou bezrámové a již brzy u nás nabídnou automatické komfortní otevírání a zavírání.

Doporučeno
G-Power posouvá hranice nejvýkonnějšího BMW v historii ještě dál, nechá si za to ale pořádně připlatit G-Power posouvá hranice nejvýkonnějšího BMW v historii ještě dál, nechá si za to ale pořádně připlatit 31. prosince 2021 15:30

Přestože Mercedes-Benz označuje EQS za první luxusní elektrickou limuzínu na světě, s čím máme trošku problém, je pojem limuzína – ve skutečnosti jde o 5 dveřový liftback. Zavazadlový prostor má obrovských 610 litrů a právě díky tomuto karosářskému řešení je kufr úžasně dostupný. A to je asi i odpověď na to, proč vpředu kufr není. Není potřebný.

Mercedes-Benz, EQS, EQS 580,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

Počítač na čtyřech kolech

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 109527 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse