Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. února 2022 19:24
Čas čtení 1:34
Vojtěch Vanda

Šibenice do demokratického světa nepatří. Vít Rakušan odsoudil nenávistný vzkaz v MHD se jménem Markéty Pekarové Adamové

Šibenice do demokratického světa nepatří. Vít Rakušan odsoudil nenávistný vzkaz v MHD se jménem Markéty Pekarové Adamové
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA MARKÉTA PEKAROVÁ ADAMOVÁ VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

„Tento hnus odmítám,“ uvedl ministr vnitra k obrázku v MHD, na němž byla nadávka směrem k předsedkyni sněmovny Markétě Pekarové Adamové (TOP 09) společně s oprátkou.

Šibenicím by mohlo odzvonit. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se na Twitteru rozohnil kvůli fotce z MHD, kde byla konstrukce k popravám nakreslena fixou a u ní byla napsána urážka směrem k předsedkyni Sněmovny Markétě Pekarové Adamové (TOP 09). Uvedl, že jeho rezort „pracuje na právních změnách,“ na dotaz REFRESHERu však upřesnil, že omezování svobody slova nechtějí.

Doporučeno
„Napíchej si svoje děti tím svinstvem, ať zhebnou stejně jako ty.“ Vít Rakušan a jeho rodina čelí výhrůžkám kvůli očkování „Napíchej si svoje děti tím svinstvem, ať zhebnou stejně jako ty.“ Vít Rakušan a jeho rodina čelí výhrůžkám kvůli očkování 13. prosince 2021 10:42

Vandal na prostředek hromadné dopravy nakreslil šibenici, v něm oběšeného panáčka a nad ní vzkaz: „Č**ka z TOP 09 Markéta Pekarová.“ Jak pro REFRESHER Pekarová Adamová dříve uvedla, s podobnými nadávkami se setkává denně. Jak na sociálních sítích, tak i přes e-mail. 

„Větší část urážlivých a vulgárních zpráv je mířena na mé politické postoje a výroky, případně na mě osobně, ale bez sexuálního podtextu nebo útoků na to, že jsem žena. Menší část nenávistných zpráv je ale vysloveně sexistická, a tím zdaleka nemyslím „jen“ posílání k plotně. Některé jsou opravdu dost hnusné,“ uvedla tehdy.

Domů
Sdílet
Diskuse