Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2022 20:24
Čas čtení 1:25
Ilona Hobzová

Rusko schválilo zákon, kterým bude trest „válečné lži“. Za šíření informací v rozporu s postojem Kremlu bude hrozit až 15 let

Rusko schválilo zákon, kterým bude trest „válečné lži“. Za šíření informací v rozporu s postojem Kremlu bude hrozit až 15 let
Zdroj: Getty Images/Sasha Mordovets
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Zákon jednomyslně schválili ruští poslanci.

Ruští poslanci v pátek schválili nový zákon, podle kterého bude za „šíření dezinformací, falešných zpráv o ruské armádě a informací, které jsou v rozporu s  postojem ruské vlády ke konfliktu na Ukrajině,“ hrozit až patnáct let vězení. Uvedl to server The Moscow Times s odkazem na ruskou státní agenturu TASS.

Čeká se na Putinův podpis

Podle poslankyně Marie Butinové a agentury TASS přijala Státní duma, dolní komora ruského parlamentu, dokument jednomyslně. Za šíření údajně falešných informací nebo zpráv bude odsouzeným lidem hrozit pět až deset let vězení. V případě, že „falešné informace“ budou mít vážné následky, čeká jejich autora trest v rozmezí deseti až patnácti let odnětí svobody. Kromě toho hrozí za šíření podle Kremlu „nepravdivých informací“ i pokuty. 

Domů
Sdílet
Diskuse