Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2022 19:30
Čas čtení 4:53
Radim Šlechta

Nejlepší alba týdne: Juice WRLD nikdy neumírá, čeští John Wolfhooker tě nakopnou a Gayle mluví o životních zkušenostech

Nejlepší alba týdne: Juice WRLD nikdy neumírá, čeští John Wolfhooker tě nakopnou a Gayle mluví o životních zkušenostech
Zdroj: Interscope Records
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Sluchátka do uší, je tu výběr nejlepších alb týdne!

Sluchátka připravit a repráky zapnout. Je pátek, což v REFRESHERu znamená jediné. Vybrat to nejlepší, co za poslední týden vyšlo a co se až do konce příštího týdne vyplatí pustit si do uší. To nejzajímavější z hudebního světa ti přinášíme v pravidelném výběru nejlepších desek týdne.

Poslední dny byly na releasy opravdu bohaté a žánrově pestré. Na své si přijdou fanoušci tvrdých kytar, nostalgických melodií i legendárního rappera Juice WRLD. Ve výběru desek a EP se objeví také česká čtveřice John Wolfhooker, která dokonale kloubí metal s popovými vlivy, a potěšení budou také fanoušci trendů z TikToku. Pokud si ale z následujících desek nevybereš, můžeš se podívat na některé výběry nejlepších alb týdne, které jsme psali v minulosti.

1. John Wolfooker – 626

Náš release radar zahájíme nejblíž, jak jen můžeme. V pátek totiž s novým EP přišla česká rocková kapela John Wolfhooker. Ta své první album vydala už v roce 2014, tehdy s jednoduchým názvem John Wolfhooker, a zpěváka a basáka Filipa Vlčka si můžeš pamatovat již z pop-punkového uskupení Koblížc!. S počátkem Johna Wolfhookera se ale Filip spolu s ostatními muzikanty přenesl od pop-punku k o poznání tvrdší hudbě.

Doporučeno
Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? 10. listopadu 2023 15:05

Podladěné kytary a hutné groovy na bicí jsou pro Johna Wolfhookera ikonické už od jejich počátku, i když nutno dodat, že posledních několik releasů se přesunulo do mírně popovějšího proudu.

Výjimkou není ani EP 626, který otvírá track Feel It. Ten tě už od prvních tonů donutí kývat hlavou do rytmu a pohupovat se ve stylu 80. let. Tvrdé kytary ale zůstávají. John Wolfhooker skutečně našel cestu, jak skloubit funky rytmy s metalem z počátku tisíciletí.

V dalších písničkách se kapela vrací ke svým kořenům a fanoušky tvrdé hudby potěší ukřičenými refrény, při jejichž poslechu budeš mít instantní chuť skočit do moshpitu. Poslední track 1999 pak nadchne všechny fanoušky kapel jako jsou Killers nebo 30 Seconds To Mars. EP je opravdu rozmanité a na víkendovou procházku, u které se budeš cítit jako král ulic, ideální.

 

2. Gayle – a study of human experience volume one

U kratších celků ještě na chvíli zůstaneme. Zpěvačka Gayle v celku šesti songů potěší každého svého svého fanouška i lidi, kteří od ní znají jen ten jeden track. Tím je samozřejmě abcdefu, se kterým se setkal snad každý, kdo se někdy v životě podíval na TikTok, Reels nebo YouTube Shorts.

Celé EP se nese v podobném duchu jako abcdefu. Gayle na něm ukazuje svou stránku, která všem jasně říká: „Ať se ti to líbí, nebo ne, tohle jsem já!“ Zpěvačka se na EP zabývá proměnami, kterými si každý člověk projde, než skutečně pozná, kým je. Člověk se prostě musí poučit z chyb, které dělá, i když je to někdy těžké, nepříjemné a trvá to déle, než by se nám možná líbilo.

Doporučeno
Je to rave, tropický pop i poklidný folk. Crystal Fighters tě novou deskou vtáhnou do jiné dimenze Je to rave, tropický pop i poklidný folk. Crystal Fighters tě novou deskou vtáhnou do jiné dimenze 3. listopadu 2023 15:00

„Když jsem byla mladší, měla jsem v hlavě představu, kým budu, až budu starší. Jak se budu chovat, jak se budu oblékat, jaké budu mít přátele, co všechno budu dělat až po svatbě nebo v jednadvaceti letech, a pak jsem vyrostla a ničeho z toho jsem se nedržela. Chvíli jsem nevěděla proč, protože když jsem byla mladší, bylo to pro mě tak důležité. Pak jsem si uvědomila, že to, co jsem v životě chtěl, se prostě změnilo, a to je v pořádku,“ píše zpěvačka na Instagramu. 

A study of human experience volume one je punkově laděné EP o zkušenostech, které si člověk musí prožít a které z něj tvoří toho, kým je. Ať jsou tyto zkušenosti příjemné, nebo ne, jsou jednoduše nutné k tomu, aby se člověk ve zmateném světě našel.

Domů
Sdílet
Diskuse