Přinášíme recept na korejskou kvašenou zeleninu, která má spoustu zdraví prospěšných látek a hravě jej zvládneš připravit doma.
Korejský národní poklad dorazil i do českých supermarketů. Kimchi je kvašená zelenina, jejíž základ tvoří čínské zelí a pasta z chilli papriček, další ingredience jako jarní cibulka, mrkev nebo kvašené krevety, se liší podle receptu. U nás za kimchi o váze 350 gramů zaplatíš přibližně sto korun.
Pokud si jej připravíš doma, za stejnou částku získáš trojnásobek této populární kvašené zeleniny, která v sobě ukrývá spoustu zdraví prospěšných látek a dá se servírovat snad ke každému asijskému hlavnímu jídlu, míchaným vajíčkům, zbylé rýži, nebo jen tak. Připravili jsme pro tebe recept na domácí kimchi z dostupných surovin s variantou vhodnou pro vegany.
Fermentace neboli kvašení není žádná novinka, avšak v dnešní době tato prastará technika uchovávání potravin zažívá kulinářský boom, jež má mnoho podob. Proč je ale fermentace tak populární?
Co se dozvíš po odemknutí?
- Co je to fermentace
- Jaké benefity má fermentace
- Recept na domácí kimchi
- Jaké zdravotní benefity má kimchi