Ochutnali jsme retro klasiky a vybrali 3 podniky, jejichž příběh stojí za to znát.
Náměstí Brumlovka ve čtvrtek zaplnily foodtrucky a stánky s vůní minulosti, ale i exotiky. Připomněli jsme chuťovým buňkám, jak chutná sekaná v housce, koblížky nebo poctivý guláš s chlebem. Vybrali jsme tři podniky, které nás nadchly nejen výborným jídlem, ale i příběhem. A protože jíme i očima, mrkni do galerie, kde najdeš všechny pecky ze street food festivalu.
baroque
Širokou nabídkou stánku nás provedl řezník, kuchař a barista Martin Kocura, vysvětlil nám oč tu běží. Baroque je totiž nejen stánek, ale i rodinná firma z východních Čech, která na svém marketu nabízí kulinářské produkty z českých polí, lesů, sadů a sádek.
Filosofie firmy si zakládá na tradici, pokoře a lásce k řemeslu. Zvěřinu vykupují přímo od českých myslivců a pak z ní baroquečtí řezníci vyčarují třeba paštiku s ostružinami, sádlo, škvarky nebo výpečky.
![streetfood festival](https://refstatic.sk/article/e18a6df835df877c2855.jpg?is=1200x2000&s=0f88ff3abb4139d8a6a95e443ff674b6b4650d1af279b8fdfa10327ad5b83ad6)
Pokud miluješ dobré jídlo, ale nemáš čas vařit, nebo chceš ochutnat něco nového, tak tohle je něco pro tebe. Firma nabízí také hotová jídla ve skle. Najdeš tu i produkty plné michelinských chutí podle Radka Kašpárka, šéfkuchaře restaurace Field.