Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
25. března 2022 v 19:28
Čas čtení 0:36
Richard Balog

Úzké džíny už nejsou trendy. Nejvíce se prodávají rifle s rovným střihem

Úzké džíny už nejsou trendy. Nejvíce se prodávají rifle s rovným střihem
Zdroj: Zara
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Úzké modely riflí byly v kurzu zejména v období mezi lety 2009 až 2019. V současnosti je nakupuje jen třetina žen, což je nejméně za poslední dekádu.

Trend obtažených džínů pomalu skončí. Poprvé za poslední dekádu nejsou nejprodávanějším střihem mezi ženami v USA, píše BoF podle údajů společnosti NPD Group. Jejich podíl klesl o jedenáct procent od roku 2019. Dnes je nakupuje jen třetina žen.

Doporučeno
Móda z metra: Mladí Pražané jsou ochotni zaplatit i 30 tisíc korun za jeden kousek. Nejvíce podceňovaná barva je podle nich růžová Móda z metra: Mladí Pražané jsou ochotni zaplatit i 30 tisíc korun za jeden kousek. Nejvíce podceňovaná barva je podle nich růžová 23. března 2022 v 12:30

V roce 2021 se nejvíce dařilo riflím s rovným střihem, které měly třiatřicetiprocentní podíl na americkém trhu a zaznamenaly nárůst již čtvrtý rok po sobě.

Zásluhu na tom má také pandemie koronaviru, která zrychlila odklon od úzkých střihů. Lidé téměř dva roky pracovali z domova v pohodlném oblečení, a když nastal čas vrátit se do společnosti, hledali také prvky pohodlí. Popularita modelů z období devadesátých let a ze začátku tisíciletí, kdy byly volné kalhoty standardem, je stále vyšší.

Trend volných džínů jsme viděli i během přehlídek kolekcí pro období jaro/léto 2022 a podzim/zima 2022. Graf níže je jen potvrzením současného obrazu módního průmyslu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Business of Fashion (@bof)

Domů
Sdílet
Diskuse