Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. dubna 2022 15:42
Čas čtení 0:40
Jakub Paulík TASR

KLDR by použila atomové zbraně, pokud by ji napadla Jižní Korea, varuje sestra Kim Čong-una

KLDR by použila atomové zbraně, pokud by ji napadla Jižní Korea, varuje sestra Kim Čong-una
Zdroj: Picryl, Wikimedia/The Presidential Press and Information Office
NEWS KLDR ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kim Jo-čong tvrdí, že by KLDR na útok reagovala odpálením jaderných zbraní.

Kim Jo-čong, sestra vůdce KLDR Kim Čong-una, je považována v zemi za významnou politickou osobu. Jižní Koreu svým jménem upozornila, že by v případě napadení KLDR použila jaderné zbraně, informuje TASR a BBC. Kim Jo-čong tak reagovala na prohlášení jihokorejského ministra obrany, který se pyšnil lepší vojenskou technikou.

Doporučeno
VIDEO: KLDR si udělala reklamu na odpálení balistické střely. Zpomalené záběry Kim Čong-una připomínají trailer na akční film VIDEO: KLDR si udělala reklamu na odpálení balistické střely. Zpomalené záběry Kim Čong-una připomínají trailer na akční film 25. března 2022 13:39

Šéf resortu obrany tvrdil, že mají rakety se schopností „přesně a rychle zasáhnout jakýkoli cíl v Severní Koreji“. Učinili by tak v případě, kdyby zpozorovali jasné znaky odpálení raket na severu.

Kim Jo-čong prohlásila, že je sice proti válce, ale v případě napadení by v KLDR neváhala využít jaderné zbraně. „V případě, že se Jižní Korea rozhodne pro vojenskou konfrontaci s námi, naše jaderná bojová síla bude nutně muset vykonat svou povinnost,“ zvedla výstražný prst sestra vůdce Kim Čong-una.

„Hlavní mise“ jejich jaderných sil je prý pouze odstrašující, ale pokud by došlo ke konfliktu, využili by je k „eliminaci armády nepřítele“. Jihokorejské síly, které podle Kim Jo-čong nejsou pro KLDR rovnocenné, by podle ní tak čelily „mizernému osudu totální destrukce a zničení“.

Domů
Sdílet
Diskuse