Svou všestranností potěší každého, kdo občas tápe, co si dát zrovna k snědku. V článku se dozvíš, jaký je původ tohoto exotického pokrmu a jak si jej doma připravit.
Pokud už tě omrzela míchaná vejce nebo omeleta, tak shakshuka tvé chuťové pohárky toužící po královské snídani jistě uspokojí. Tento pokrm, jehož kořeny sahají hluboko do historie, najdeš v dnešním světě na menu mnoha podniků kráčejících s dobou, je totiž velice populární.
A ještě aby ne, chutě tohoto exotického jídla jsou na jednu stranu jednoduché, čisté, bohaté a na druhou stranu tě voňavé koření zatáhne do afrických zákoutí. Svou všestranností potěší každého, kdo občas tápe, co si dát zrovna k snědku. Shakshuka se totiž dá jíst jak k snídani, tak obědu i večeři.
Abychom se přiblížili přípravou do historie co nejblíže, zkusili jsme naší shakshuku připravit na ohni a výsledek stál za to. Kouřová chuť a jezení na čerstvém vzduchu v přírodě dalo naší snídani úplně nový rozměr. Tak neváhej a zkus to taky. Na chvilku se zastavit, vyskočit z každodenního kolotoče a jen si užít samotné vaření, které sice vyžaduje čas a péči, ale finální produkt si užiješ o to víc. Ideální plán na víkendový brunch.
Co se dozvíš po odemknutí?
- Odkud vlastně shakshuka pochází
- Který národ ji má v oblibě
- Jak jsme vařili na ohni
- Recept na shakshuku s sýrem feta a bylinkami