Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2022 13:25
Čas čtení 1:03
Tereza Patočková

Tesla začala hořet a řidiče uvěznila uvnitř, musel proto rozbít okno. Případ už vyšetřují kanadské úřady

Tesla začala hořet a řidiče uvěznila uvnitř, musel proto rozbít okno. Případ už vyšetřují kanadské úřady
Zdroj: Unsplash/Milan Csizmadia/volně k užití
NEWS KANADA TESLA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Elektrické auto Tesla se v pondělí v kanadském Vancouveru bez objasněných okolností vznítilo a uvěznilo řidiče uvnitř.

Kanadské úřady vyšetřují incident, při kterém ve Vancouveru začal v pondělí z neznámých důvodů hořet automobil značky Tesla s řidičem uvězněným uvnitř. Automobil přestal úplně reagovat a zablokoval se. Řidič si tak musel z hořícího auta vymlátit cestu ven. Informoval o tom deník The Guardian

Doporučeno
Tesla vykázala rekordní zisk za první čtvrtletí. Elon Musk zvýšil hodnotu své kompenzace o 23 miliard dolarů Tesla vykázala rekordní zisk za první čtvrtletí. Elon Musk zvýšil hodnotu své kompenzace o 23 miliard dolarů 22. dubna 2022 10:57

Kanadská agentura pro bezpečnost automobilů Transport Canada v pátek uvedla, že o incidentu Teslu informovala a v současné době připravuje společnou kontrolu vozidla ve snaze zjistit, co požár způsobilo. Také americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu ve čtvrtek agentuře Reuters oznámil, že o incidentu ví a že požádal výrobce auta o doplňující informace.

Z incidentu se objevilo video, na němž je vidět, jak z vozidla několik minut vychází kouř, načež se vnitřek vznítí. Podle webu řidič uvedl, že nebyla žádná možnost, jak se dostat ven, a musel proto rozbít okno. „Vykopnul jsem okno, protože se všechno zaseklo. Nabíjení nefungovalo, dveře nešly otevřít a ani okna nešla stáhnout,“ uvedl pro web Electrek s tím, že si auto koupil před osmi měsíci.

Přibližně pět minut poté, co se z auta začalo kouřit, dorazili hasiči, kterým se následně podařilo požár uhasit. 

Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) uvedl, že od roku 2018 identifikoval 11 nehod, při kterých Tesla zasáhla vozidla na místech prvního zásahu, přičemž všechny Tesly byly „zapojeny buď do autopilota, nebo do tempomatu se sledováním provozu“.

Tesla se zatím k případu nijak nevyjádřila. 

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na rúzne dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů Toma Cruise

Domů
Sdílet
Diskuse