Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2022 9:30
Čas čtení 5:57
Dominik Vetrák

10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona

10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON
Uložit Uložené

Dwayne Johnson je hollywoodská megahvězda a na kontě má už desítky filmů. Ne všechny ale stojí za tvůj čas a peníze.

Dwayne „The Rock“ Johnson je hollywoodský herec a velká filmová hvězda. Dnes už devětačtyřicetiletý Dwayne začínal svou kariéru jako wrestlingový zápasník. Do Hollywoodu se dostal na začátku 21. století. Nejprve se objevil ve filmu Longshot a poté ve snímcích Mumie se vrací a Král Škorpión.

Jeho charisma na plátně vynahradilo nedostatek hereckých dovedností a zkušeností, a tak se z něj stala velká svalnatá hvězda Hollywoodu. Potvrdilo se to v povedeném akčním dobrodružném filmu Vítejte v džungli (The Rundown). Pokud se ti náš výběr a tipy na filmy líbí, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek 31. března 2022 17:30

1. Vítejte v džungli/The Rundown (2003, režie: Peter Berg)

Délka filmu: 1 h a 44 minut

Kde se na něj můžeš podívat: momentálně není legálně dostupný

Dwayne v tomto filmu potvrdil status nadějné akční hvězdy. Jednak je to díky kvalitě samotného filmu, ale s odstupem času je velmi zajímavá například scéna, ve které se mihne bývalá megahvězda akčních filmů Arnold Schwarzenegger. 

Arnold v této scéně předává Dwaynovi „štafetu“ hlavní akční hollywoodské hvězdy. Arnold se ve snímku objeví asi jen na vteřinu, podívá se na Dwayna a řekne mu, aby si to užil („Have fun“).

Dwayne tehdy teprve začínal, měl na kontě jednu hlavní roli a je obdivuhodné, že tvůrci filmu správně předpokládali, že se z něj stane akční hvězda. Snímek se zaměřuje na jeho postavu, která vybírá dluhy pro mafiánského bosse. Jeho poslední velká mise je v džungli, kterou ovládá jiný mafián (zahrál si jej herec Christopher Walken).

Do toho se zaplete i bláznivý chlap Travis (Sean Williams Scott známý jako Stiffler z Prci, prci, prcičky). Všichni herci mají mezi sebou skvělou chemii a zaručeně tě jejich problémy a konflikty pobaví.

2. Kráčející skála/Walking Tall (2004, režie: Kevin Bray)

Délka filmu: 1 h a 23 minut

Kde se na něj můžeš podívat: Hulu přes VPN nebo na Youtube

Dwayne hraje vysloužilého vojáka Chrise vracejícího se do rodného města. Zjišťuje však, že ho ovládá mafián, se kterým se nedá domluvit.

Po několika roztržkách se Chris rozhodne, že proti němu bude bojovat jako šerif. Ve městě začne být slavný jako Kráčející skála, muž s velkým dřevěným hranolem, který se drží zákonů a nedá se uplatit. 

Doporučeno
V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem 2. srpna 2023 14:00

Jedná se o zábavný akční film s fajn hereckými výkony a akčními scénami, které tě nebudou nudit. Je to film, který nás seznámil s The Rockem, a pokud se na něj podíváš, rozhodně nebudeš litovat.

3. Jumanji: Vítejte v džungli/Jumanji: Welcome to the Jungle (2017, režie: Jake Kasdan)

Délka filmu: 2 hodiny

Kde se na něj můžeš podívat: Netflix nebo Google Play

Dvaadvacet let po premiéře dobrodružného snímku Jumanji s hercem Robinem Williamsem jsme se konečně dočkali pokračování. Někteří se báli, že to bude jen pokus vyždímat peníze ze slavného filmu, ale opak byl pravdou. Jumanji 2 bylo zábavnou dobrodružnou komedií. Nedosáhlo sice kvality prvního filmu, ale to asi proto, že ani deset Dwaynů nedokáže nahradit nezapomenutelný humor herce Robina Williamse. 

Kromě Dwayna Johnsona si ve filmu zahráli i Kevin Hart, Jack Black či Karen Gilan. Zamlouvat se ti bude zejména chemie mezi Dwaynem a Kevinem. Oba jsou kamarády i v reálném životě a jsou známí tím, že se na sociálních sítích i různých společenských akcích provokují a popichují. Něco z toho přenesli i do filmu a svých dialogů.

V původním filmu Jumanji propojovala společenská hra Jumanji reálný svět se světem exotické džungle. V novém filmu hráči do džungle vstupují přes herní konzoli. Očekávat můžeš komedii a akci v dobrodružném žánru natočenou za spoustu peněz.

4. Rychle a zběsile 5/ Fast and Furious 5 (2011, režie: Justin Lin)

Délka filmu: 2 h a 10 minut

Kde se na něj můžeš podívat: Amazon Prime Video nebo Google Play

Fast Five je úžasný akční film. Dobře se na něj dívá i po více než 10 letech. Může za to zejména režie Justina Lina, který perfektně zkombinoval prvky závodů aut a blockbusterové akce.

Doporučeno
Kdysi byli nejznámějšími tvářemi World Wrestling Entertainment. Jak žijí dnes? Kdysi byli nejznámějšími tvářemi World Wrestling Entertainment. Jak žijí dnes? 25. ledna 2022 12:30

Tvůrci potěšili fanoušky původních částí, ukázali staré postavy a všechno to vyvrcholilo v bláznivé honičce ulicemi Ria de Janeiro, přes které hlavní postavy táhly obrovské trezory. 

Dnes mnozí diváci a odborníci označují Fast Five za nejdůležitější film v sérii. Série postupně upadala, protože čtvrtá část měla menší celosvětové tržby než první a druhá. Hollywoodské studio Universal potřebovalo zaujmout diváky po celém světě a to se mu podařilo.

V pětce se poprvé objevila postava Hobbse, kterého hrál Dwayne Johnson, a Fast Five v kinech celosvětově vydělalo 626 milionů dolarů, přičemž následující díly už v kinech vydělávaly i zhruba miliardu dolarů.

5. Centrální inteligence/Central Inteligence (2016, režie: Rawson Marshall Thurber)

Délka filmu: 1 h a 54 minut

Kde se na něj můžeš podívat: Netflix, Amazon Prime Video či Youtube

I v této komedii se setkali herci Dwayne Johnson a Kevin Hart. Jejich pošťuchování se na place se přeneslo i do atmosféry filmu. Ve snímku sledujeme Boba (Dwayne Johnson), který je na střední škole nešikovným obézním chlapcem, ale v dospělosti se z něj stává špičkový agent a svalnatý borec.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 112105 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse