Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2022 13:30
Čas čtení 6:06
Dominik Vetrák

Nejlepší filmy a seriály podle videoher

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Toto je top 8 filmů a seriálů, které vznikly na základě her. V článku najdeš také dva seriály podle her, které mají šanci překonat vše, co dosud vyšlo.

Většina adaptací videoher v podobě filmů či seriálů je otřesná, přinejlepším podprůměrná. Avšak zejména v posledních letech se ukazuje, že tomu tak nemusí být vždy. U příležitosti filmového ztvárnění Uncharted v hlavních rolích s Tomem Hollandem a Markem Wahlbergem jsme se rozhodli dát dohromady žebříček 10 nejlepších filmů a seriálů podle videoher. Rychle jsme ale přišli na to, že pokud tam nechceme mít také příliš průměrné filmy a seriály, top desítku dohromady nedáme.

Namísto toho jsme vytvořili žebříček 8 nejlepších filmů a seriálů, přičemž poslední dvě místa jsme věnovali seriálům, na které se těší celý svět a při kterých je téměř jisté, že se do žebříčku jednou dostanou.

V Refresheru sledujeme také špatné filmy a seriály, abychom ti dokázali říct, čemu se máš vyhnout. Platí to pro většinu filmových nebo seriálových adaptací her. Pokud jsi viděl filmový Warcraft a také jsi musel kamarádům vysvětlovat, proč to není dobrý film a proč s námi soucítíš, podpoř nás a přidej se do klubu Refresher+.

Doporučeno
Programátor z Bethesdy Adam nám vysvětlil, jak vznikají moderní hry a proč se objevují bugy a propady fps (Rozhovor) Programátor z Bethesdy Adam nám vysvětlil, jak vznikají moderní hry a proč se objevují bugy a propady fps (Rozhovor) 2. října 2021 9:30

1. Uncharted (režie: Ruben Fleischer, 2022)

Kde se můžeš na film podívat: aktuálně v kinech

Jak je dlouhý: 2 h

Herci: Tom Holland a Mark Wahlberg

Hodnocení na Rotten Tomatoes: 5,2 z 10

Začneme tím nejlepším filmem. Filmu Uncharted jsme v recenzi udělili 7 bodů z 10 s tím, že jsme si dobrodružný blockbuster užili i přes několik výhrad, které vůči němu máme. Studiím Sony Pictures a Playstation Productions se podařilo natočit kvalitní a zábavný velkofilm se sympatickými postavami. Těm velí herec Tom Holland jako dobrodruh Nathan Drake, kterému bývalý voják Sully (hraje ho Mark Wahlberg) navrhne, aby společně našli největší ztracený poklad na světě.

Doporučeno
RECENZE: Uncharted RECENZE: Uncharted 18. února 2022 15:30

Snímek má slabé záporáky, a pokud jej budeš srovnávat s hrou, občas zůstaneš zklamaný (jako v případě Sullyho, který se Sullymu z her v ničem nepodobá) , ale kromě toho nabízí dynamické dialogy mezi postavami, dobře natočenou akci se silným finále a překvapivě zábavné hádanky, které postavy musí na své cestě za pokladem rozluštit.

2. Rampage (režie: Brad Peyton, 2018)

Kde se můžeš na film podívat: Google Play filmy za 4 eura

Jak je dlouhý: 1 h a 48 min

Herci: Dwayne Johnson

Hodnocení na Rotten Tomatoes: 5,3 z 10

Dwayne Johnson je hollywoodská megahvězda, na kterou jsou diváci zvědaví ve víceméně jakémkoli filmu. Rampage byl navíc blockbuster s obrovskými zvířaty, která ničila velká města, zatímco vedle nich Dwayne Johnson běhal s granátometem a sázel hlášky. Šlo o zábavný a milý velkofilm s drahými akčními scénami.

Doporučeno
Dwayne Johnson se stal důvodem číslo 1, proč milovat Ameriku Dwayne Johnson se stal důvodem číslo 1, proč milovat Ameriku 17. června 2021 15:10

Film má fajn herecké výkony a celková atmosféra je dostatečně ulítlá na to, aby ti nepřekážela nesmyslnost příběhu. Postava Dwayna Johnsona se do děje zaplete, když jeho dobrý přítel a zvíře v jednom — gorila George — dostane sérum, které způsobuje zmutování zvířat a dělá z nich giganty.

3. Arcane (režie: Pascal Charrue a Arnaud Delord, 2021)

Kde se můžeš na film podívat: Netflix

Jak je dlouhý: První série má jen 9 epizod o délce kolem 40 minut.

Herci: Hailee Steinfeld

Hodnocení na Rotten Tomatoes: 9,1 z 10

Seriál Arcane je založen na multiplayerové hře League of Legends a v žebříčku nejlepších seriálů roku 2021 jsme ho zařadili na první místo. Seriálu až na mírně uspěchaný závěr není co vyčítat, a tak jsme mu bez váhání udělili 10 z 10. 

Děj se zaměřuje na několik klíčových postav, z nichž nejvíc prostoru dostávají sestry Jinx a Vi. Všechny postavy si okamžitě zamiluješ, přičemž ti budou sympatičtí i záporáci. Postavy jsou obecně skvěle napsané a tvůrci dostatečně vysvětlili motivace k jejich činům i jejich emotivní rozhodnutí. 

Při sledování každé epizody si užiješ nádherné spojení animovaného stylu s hudbou, a to hlavně v soubojích a akčních scénách. Seriál Arcane se pyšní špičkovou kvalitou animací a díky originálnímu vizuálu a výtvarnému stylu vyniknou i všechna prostředí, ve kterých se děj odehrává.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110727 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Které další skvělé filmy a seriály podle her vidět i na Netflixu.
  • Na které dva videoherní seriály se těšíme nejvíc a proč si myslíme, že budou velmi kvalitní.
  • Zda stojí za to sledovat Tomb Raidera a zda ti víc sedne verze s Angelinou Jolie, nebo Alicií Vikander.
Domů
Sdílet
Diskuse