Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2020 v 9:01
Čas čtení 21:01
Dominik Vetrák

The Last of Us 2 tě emocionálně rozdrtí. Připrav se na nezapomenutelný zážitek v nejlepší hře, jakou jsi kdy hrál

The Last of Us 2 tě emocionálně rozdrtí. Připrav se na nezapomenutelný zážitek v nejlepší hře, jakou jsi kdy hrál
TECH
Uložit Uložené

Studio Naughty Dog znovu dokázalo, že je nejlepším vývojářem her na světě.

V roce 2013 uzavíralo studio Naughty Dog generaci Playstationu 3 se svým veledílem The Last of Us, ambiciózním projektem od Neilla Druckmana a Bruce Straleyho, režisérů Uncharted 2. Chtěli tehdy změnit styl videoher a pomocí té své vyprávět příběh o tom, jak se dokáží dva rozdílní lidé sblížit a postavit se společně celému světu.

Doporučeno
10 nejočekávanějších her léta 2020. Kvůli nim se vyplatí koupit si PS4 i Xbox One 10 nejočekávanějších her léta 2020. Kvůli nim se vyplatí koupit si PS4 i Xbox One 12. května 2020 v 12:30

Bruce Straley z Naughty Dog odešel, a tak dvojku režíroval Neil Druckmann, kterému pomáhali Anthony Newman a Kurt Margenau jako herní režiséři, zatímco Hailey Gross (Westworld) mu zase pomáhala se scénářem.

The Last of Us: Part II bude stejně jako jednička labutí píseň pro PS4 (společně s Ghost of Tsushima). Naughty Dog využilo možnosti konzole na maximum a znovu dokázalo, že je na trůnu videoherního průmyslu zcela oprávněně.

To vše si vyžádalo svou daň v podobě nekonečných přesčasů a velkého tlaku v práci, ale všechno to trápení přineslo kýžené ovoce. The Last of Us: Part II je nejlepší hrou této generace a v mých očích zřejmě i lepší hrou, než byla jednotka. Tu jsem prošel asi pětkrát a nikdy jsem si nemyslel, že ji něco dokáže překonat.

Příběh a postavy

Neil Druckmann ale dostal nápad, jak příběh posunout někam jinam. Rozhodl se riskovat, možná naštvat fanoušky, ale udělal to pro dobrý příběh. Ten hraje klíčovou roli i ve druhém díle a ty si můžeš být jistý, že tě emocionálně rozdrtí.

Když jsem to hrál poprvé, přistihl jsem se se slzami v očích asi tak třikrát nebo čtyřikrát, no a během druhého hraní už asi pětkrát. Jakmile znáš příběh a jeho klíčové momenty, dokážeš i předešlé scény vnímat v úplně jiném kontextu, což tě znovu položí na lopatky. Tedy v případě, že ti tyto postavy leží v srdci.

Recenzia: The Last of Us: Part II
Zdroj: Naughty Dog/PlayStation

Vzhledem k tomuto všemu doporučujeme, aby sis před příchodem dvojky zahrál jedničku. Příběh je na ni silně napojen a kromě toho je ve dvojce přítomno mnoho odkazů na první díl. Jak na důležité události, tak i na obyčejné dialogy.

Pokud znáš jedničku nazpaměť, potěší tě i takové drobnosti jako metaforické odkazy na některé dialogy. Fanoušci prvního dílu si užijí nápadné i nenápadné odkazy a pokračování některých minipříběhových linií či dialogů.

Příběh Part II nabízí řadu překvapení, zvratů a neočekávaných událostí, takže se mu moc věnovat nebudeme, abychom ti to celé neprozradili. Ellie a Joel žijí spokojeným životem v Jacksonu spolu s Tommym, Marií a celou komunitou lidí. Někdo jim ale nesmírně ublíží a obzvláště Ellie to nese velmi těžce. Rozhodně se tedy partu provinilců vyhledat ve městě Seattle, kde se odehrává drtivá většina hry.

Recenzia: The Last of Us: Part II
Zdroj: Naughty Dog/PlayStation

Tématem druhého dílu je nenávist. Nekonečný cyklus nenávisti, pomsty a neschopnosti odpustit. Už první díl udělal kus skvělé práce s polidštěním nepřátel. Ve videohrách se často zaměřujeme pouze na hlavní postavy a záporáci jsou prostě ti zlí, kteří musí zemřít.

Jenže ve světě The Last of Us žijí jen nebezpeční lidé a na první pohled není jasné, kdo je hodný a kdo zlý. Pokud nejsi nebezpečný, v tomto nehostinném světě 25 let po vypuknutí nákazy nepřežiješ.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké hodnocení získala hra v recenzí
  • Kolik nových typů infikovaných ve hře najdeš
  • Kolik hodin ti zabere dokončení hry
  • Jak Naughty Dog vytvořilo nejlépe vypadající hru v historii
  • Jaké neuvěřitelné pocity dokázalo vyvolat prostřednictvím emotivního příběhu
  • Zda se podařil soundtrack
  • Zda se hra stane nejlepší v celé historii videoher
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 85368 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse