Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2022 17:30
Čas čtení 5:43
Dominik Vetrák

Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek

FILMY A SERIÁLY BRUCE WILLIS NEJLEPŠÍ FILMY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Bruce Willis za svou kariéru natočil desítky filmů. Které jsou povinností pro každého filmového fanouška?

Rodina Bruce Willise včera oznámila, že herec ukončuje aktivní hereckou kariéru. Lékaři mu diagnostikovali afázii, poruchu pojmového myšlení, které je spojeno s vnitřní řečí. Znamená to, že Willis v budoucnu nebude schopen verbálně komunikovat. Více o této nemoci a o tom, co slavného herce čeká, jsme rozebrali s expertem v tomto článku

Bruce Willis v posledních letech natočil spoustu nekvalitních filmů, které ani nešly do kin. Za posledního dva a půl roku natočil téměř 20 filmů, z nichž téměř všechny dostaly velmi negativní hodnocení. Bruce Willis je ovšem i navzdory svým posledním počinům legendou Hollywoodu, která natočila velké množství skvělých filmů.

V dnešním článku vybereme 10 nejlepších. Jedná se o seznam bez pořadí, ne žebříček. Pokud se ti naše tipy na filmy, žebříčky nebo seznamy kvalitních filmů líbí, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
10 nejlepších seriálů a filmů na Apple TV+ 10 nejlepších seriálů a filmů na Apple TV+ 29. března 2022 13:30

1. Sin City (režie: Frank Miller a Robert Rodriguez, 2005)

Jak je film dlouhý: 2 h a 4 minuty

Kde se na něj můžeš podívat: Amazon Prime Video přes Showtime

Akční film natočený podle komiksu má unikátní černobílý vizuál a je nesmírně drsný. Příběh sleduje tři dějové linie. V jedné vystupuje Mickey Rourke jako nebezpečný a téměř nezničitelný gangster s chutí po pomstě, ve druhé chce pouliční zločinec zabránit válce mezi gangy a policisty a v té třetí sledujeme Bruce Willise v roli detektiva, který chce před odchodem do důchodu vyřešit vraždu.

Stejně jako komiks, i film je plný brutálních soubojů a záběrů se spoustou krve. Kromě Willise a Rourka se můžeš těšit také na herce jako Benicio Del Toro, Jessica Alba či Clive Owen. S filmem pomáhal také režisér Quentin Tarantino.

2. 12 Monkeys (režie: Terry Gilliam, 1995)

Jak je film dlouhý: 2 h a 10 minut

Kde se na něj můžeš podívat: Amazon Prime Video

Pokud máš chuť na film, který ti pořádně zamotá hlavu, v případě filmů herce Bruce Willise nic lepšího než drama 12 Opic/12 Monkeys nenajdeš. Děj snímku se odehrává 29 let poté, co neznámý pachatel v roce 1996 vypustil nebezpečný virus. V následujících dvou letech zemřelo více než pět miliard lidí.

Doporučeno
Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny 18. března 2024 14:00

Postava, kterou ztvárňuje Bruce Willis, žije v roce 2025 a je jedním z vězňů, které vědci poslali zpět do minulosti. Nemají této tragédii jak zabránit, protože minulost nelze změnit. Mohou ale zjistit, kdo stojí za vypuštěním viru, o jaký virus jde, a předat tyto informace vědcům do budoucnosti, aby mohli vyvinout protilátky.

Kromě skvělého Willise si ve filmu zahrál také Brad Pitt. 12 Monkeys je vynikající mysteriózní thriller s nečekanými dějovými zvraty a tajemstvími, o kterých se dodnes vedou různé polemiky ve filmových diskusích, jelikož jde o takzvaný mindf*ck.

 

3. Die Hard (režie: John McTiernan, 1988)

Jak je film dlouhý: 2 h a 12 minut

Kde se na něj můžeš podívat: Disney+ nebo na Youtube

Die Hard byl prvním velkým filmem herce Bruce Willise, který odborníci považují za velkou klasiku v žánru. Představil se v něm jako sympatický akční hrdina John McClane, který zabránil teroristickému útoku a stihl přitom hláškovat a rozesmívat diváka vtipnými poznámkami. 

Hlavního záporáka si zahrál skvělý herec Alan Rickman (hrál i Snapa ve filmech o Harrym Potterovi) v nezapomenutelné roli Hanse Grubera. Vynikající je také druhá a třetí část. Podařila se i čtvrtá, ale tu pátou můžeš klidně ignorovat, i když se v ní na vteřinu objeví slovenský raper Rytmus.

4. Moonrise Kingdom (režie: Wes Anderson, 2012)

Jak je film dlouhý: 1 h a 30 minut

Kde se na něj můžeš podívat: Netflix

Povedená komedie režiséra a scénáristy Wese Andersona dala Willisovi prostor k tomu, aby ukázal své humorné vlohy. Herci se to podařilo nadmíru, když ve filmu přednese hned několik vtipných dialogů a je důležitým zpestřením celého děje. Snímek má jen hodinu a půl a je dostupný na Netflixu, takže mu určitě dej šanci.

Domů
Sdílet
Diskuse