Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. března 2022 13:30
Čas čtení 5:41
Dominik Vetrák

10 nejlepších seriálů a filmů na Apple TV+

FILMY A SERIÁLY APPLE PROGRAM APPLE TV+
Uložit Uložené

Toto je to nejlepší, co najdeš na streamovací službě Apple TV+. Možná tě překvapí, na kolik kvalitních seriálů a filmů se tam můžeš podívat.

Apple TV+ je první streamovací službou, jejíž film vyhrál na Oscarech prestižní kategorii nejlepší film. Vděčit za to může dramatu CODA, jehož vysílací práva odkoupila od tvůrců po úspěšné premiéře snímku na festivalu Sundance za rekordních 25 milionů dolarů (žádný jiný film koupený přímo na prestižním festivalu nestál víc). 

Na film CODA se vyplatí podívat. Když už budeš mít otevřenou aplikaci Apple TV+, doporučujeme ti, aby ses v ní porozhlédl a zkusil pár seriálů či filmů. Streamovací služba existuje jen dva a půl roku, ale za tu dobu stihla rozšířit svůj katalog filmů a seriálů na úctyhodnou velikost. 

Na Apple TV+ najdeš desítky zajímavých kousků a v dnešním článku se podíváme na deset z nich, které jsme viděli a které považujeme za nejlepší. Pokud se ti líbí naše výběry kvalitních filmů a seriálů a chceš více tipů na program v kinech nebo na streamovacích službách, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
CODA je podle Oscarů nejlepší film roku. Vyplatí se jej vidět? CODA je podle Oscarů nejlepší film roku. Vyplatí se jej vidět? 28. března 2022 15:38

1. Severance

Do konce první série zůstávají už jen dvě epizody a my napjatě čekáme, co se v nich stane. Od dob seriálu Black Mirror zde zřejmě nebylo nic takového, co by tak silně evokovalo atmosféru a styl Black Mirror jako právě seriál Severance. Neradi bychom ti kazili dojem a zážitek z příběhu, takže klidně další dva odstavce přeskoč a vrhni se na ten čtvrtý. Tento seriál je nejlepší tehdy, když si o něm nic nezjistíš.

Severance sleduje partu zaměstnanců firmy Lumon, která má neetické a nehumánní pracovní požadavky. Chce-li pro ně někdo pracovat, musí si do mozku implantovat čip, který mu dokonale oddělí vzpomínky na práci a na soukromý život.

Jakmile vejde zaměstnanec do výtahu, zapomene, kým je a jaký život vede mimo práci. V nekonečné smyčce tak jen pracuje a nedělá nic jiného. Pokud by byl v civilním životě například ženatý a měl by děti, vůbec by to jeho pracovní já nevědělo a mohlo si začít nový románek v práci.

Doporučeno
Tip na seriál: Severance od Apple TV+ Tip na seriál: Severance od Apple TV+ 24. března 2022 18:30

Severance má originální a unikátní zápletku. V současnosti je obtížné přijít s něčím, co tu předtím nebylo, takže tě seriál svým dějem okamžitě namotá a ty budeš hltat jednu epizodu za druhou. Společně s postavami budeš odhalovat temná tajemství korporátní firmy a užiješ si skvělé herecké výkony všech zúčastněných.

2. Afterparty

První série má osm epizod, z nichž každá je zcela jiná. Nejde přitom o antologický seriál, ve kterých na sebe epizody nenavazují. Děj je zde celistvý a epizody jsou provázané. Zároveň je ovšem každá z nich stylově a žánrově odlišná. Jedna je animovaná, druhá využívá thrillerové postupy, další je akčnější a jedna je dokonce muzikálová.

V každé z epizod totiž detektivka Danner (vynikající herečka Tiffany Haddish) vyslýchá jednoho z osmi podezřelých. Všichni jsou to spolužáci ze střední školy, které spojil sraz po několika letech. Jenže namísto alkoholové zábavy a vzplanutí starých vztahů čelí možnému vězení. Jednoho z jejich spolužáků, slavného zpěváka Xaviera (Dave Franco), totiž někdo zavraždil. 

Seriál Afterparty se do tohoto výběru dostal zejména díky svému originálnímu konceptu a zábavnému řešení kriminálního případu. Není to zdaleka dokonalá žánrovka, jelikož jí chybí silnější a údernější momenty či lepší odkrývání překvapení a dějových zvratů. Kvalitní herci a několik povedených epizod ti to ovšem vynahradí.

3. Ted Lasso

Tento seriál v redakci milujeme a podle různých seriálových fór nebo Twitteru lze předpokládat, že to stejně cítí většina světa. Jedná se o vtipnou feel-good dramedii ze sportovního prostředí. Konkrétně sledujeme anglický fotbalový tým Richmond, jehož novým trenérem se stal Ted Lasso (Jason Sudeikis) — trenér amerického fotbalu. Problémem je, že o klasickém fotbale neví absolutně nic. 

Doporučeno
RECENZE: Vládcové nebes. Zrodila se z jednotky pilotů další válečná pecka jako Bratrstvo neohrožených a Pacifik? RECENZE: Vládcové nebes. Zrodila se z jednotky pilotů další válečná pecka jako Bratrstvo neohrožených a Pacifik? 24. března 2024 14:30

Z toho vyplyne množství vtipných situací. Seriál je kvalitní hlavně díky svým charismatickým postavám. Je úplně jedno, na koho se jednotlivé epizody zaměří. Všechny je hltáš s obrovským nadšením, protože si v tomto seriálu zamiluješ naprosto každého. Vlajková loď streamovací služby Apple TV+ je povinností pro každého fanouška kvalitní zábavy.

4. Central Park

Jedná se o vtipný animovaný seriál, ve kterém sledujeme rodinku žijící u newyorského Central Parku. Členové rodiny si předsevzali, že nedovolí developerům park zničit a postavit na jeho místě nové budovy.

Čelí tak tlaku veřejnosti, velkých firem a nakonec se hádají také mezi sebou. Seriál má kromě animovaných prvků také hudební scény a je příjemnou animovanou oddechovkou. Trailer tě příjemně překvapí skvělým načasováním humorných dialogů.

5. Wolfwalkers

Jeden z nejlepších filmů na Apple TV+. Minulý rok byl také nominován na Oscara v kategorii nejlepší film, vyhrálo však studio Pixar se svým animákem Soul. Wolfwalkers je ale mnohem dramatičtější, originálnější a zůstane ti v srdci i paměti déle. 

Hlavní postavou filmu je holčička Robyn Goodfellow, jejíž otec v Irsku loví vzácnou vlčí smečku. Robyn se tam spřátelí s Mebh, o které se říká, že patří ke klanu Wolfwalkers a že se během noci dokáže přeměnit ve vlka.

Společně se vydávají hledat ztracenou Mebhinu matku a Robyn proniká hlouběji do světa Wolfwalkers. Hrozí jí, že se stane tím, co chce její otec zlikvidovat. Těšit se můžeš na krásnou animaci, emotivní a vyspělý příběh a soundtrack s chytlavými písničkami. Wolfwalkers je oslavou přírody a zvířat, kterým lidé ničí jejich svět a zabíjejí je pro potěšení.

6. Pachinko

Seriál vypráví příběh čtyř generací jedné korejské rodiny. Začíná kolem roku 1900, kdy sledujeme chudou rodinu s touhou odstěhovat se za lepším životem. Odejdou do Japonska, jenže i tam čelí velké diskriminaci.

Doporučeno
Není Godzilla jako Godzilla. Nový seriál od Applu tě snahou o budování tajemna uspí Není Godzilla jako Godzilla. Nový seriál od Applu tě snahou o budování tajemna uspí 7. prosince 2023 11:00

S neférovostí se musí vyrovnat i další generace rodin. Seriál skáče v době mezi lety, ale také mezi jednotlivými generacemi a sleduje jejich emotivní zážitky. 

V seriálu můžeš čekat romantické prvky, ale i témata rasismu a tvůrci se věnují i ​​druhé světové válce a jejímu dopadu na životy a kulturu jak Japonců, tak Korejců.

7. For All Mankind

Největší sci-fi od Apple TV+ se zabývá alternativní minulostí. V hlavní roli se představil herec Joel Kinnaman (Suicide Squad, House of Cards), který velí týmu astronautů snažících se vyhrát kolonizační souboj o Měsíc a později také o Mars mezi SSSR a USA.

Země se předbíhají v tom, která učiní ve vesmíru větší pokroky. Jedná se o alternativní minulost, ve které Sovětský svaz zvítězil nad USA ve vesmírném závodě a jako první se dostal na Měsíc.

8. Foundation

Legendární sci-fi knižní série od Isaaca Asimova je považována za nezfilmovatelnou. Knihy totiž skáčou v době o desítky až stovky let, přičemž se opírají o další knižní série tohoto spisovatele. Nemluvě o tom, že existují i ​​bonusová pokračování a knihy zobrazující události odehrávající se před prvními knihami, takzvané prequely. Apple TV+ se ale o zfilmování této sci-fi ságy pokusilo. 

Doporučeno
Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit 21. listopadu 2023 15:00

Tvůrci seriálu udělali dost změn v ději, zrodu postav a samotném konceptu příběhu. Některé změny se tvůrcům podařily (jako například dějová linie o dění v Galaktickém impériu, což v knihách nebylo), jiné změny zase kvalitě moc nepomohly.

Na seriál se dobře dívá, protože je na něm znát drahý rozpočet, což sci-fi žánr často moc potřebuje. Foundation má potenciál stát se velkolepým sci-fi, musí však zlepšit scénář a pokusit se o lepší a zábavnější adaptaci skvělých knih.

9. CODA

Aktuální oscarový vítěz v kategorii nejlepší film si tě získá jak svým tématem, tak vynikajícími herci. Název CODA (Child of Deaf Adults, tedy dítě neslyšících dospělých) odkazuje na hlavní postavu — 17letou Ruby. Ona je z celé rodiny jediná, která netrpí sluchovým znevýhodněním. Její bratr i oba rodiče jsou neslyšící.

Ruby svým blízkým pomáhá celý život, obzvláště v jejich podnikání v oblasti rybaření. Jde o emotivní drama o vyrůstání v rodině, ve které se na mladou dívku spoléhá úplně každý a ona si proto nemůže splnit svůj sen, aniž by si to vyčítala. Více se o snímku dozvíš v naší recenzi.

10. The Tragedy of Macbeth

V recenzi jsme nejnovějšímu dramatu režiséra Joela Coena udělili 8/10. Černobílá filmová adaptace slavné divadelní hry od Shakespeara se nadmíru povedla. Není to ale film, který sedne každému. Děj je vyprávěn přes komplikované dialogy a poetické výrazy, které není zcela jednoduché pochopit. Naštěstí dialogům pomáhá prostředí a dění na obrazovce, které skvěle splývá v jeden vypravěčský celek. 

Doporučeno
PŘEHLED: Netflix, Disney nebo Apple? Zjisti, kolik za streamovací služby zaplatíš a která má nejlepší filmy a seriály PŘEHLED: Netflix, Disney nebo Apple? Zjisti, kolik za streamovací služby zaplatíš a která má nejlepší filmy a seriály 20. listopadu 2023 10:00

Od Macbetha nemůžeš čekat mnoho akce a je možné, že tě pár záběrů bude nudit, protože občas jsou příliš zdlouhavé. Většina filmu tě ale bude bavit, tedy pokud ti nepřekáží pomalejší tempo. Tvůrci filmu si dali záležet na vypracování velkolepých kulis a vytvořili i originálně vypadající prostředí se skvělou atmosférou.

Samozřejmostí je vysoká technická kvalita a bravurní herecké výkony v čele s Denzelem Washingtonem (Denzel byl za tuto roli také nominován na Oscara) a Frances McDormand.

Další tipy na kvalitní filmy a seriály od Apple TV+: Swansong, The Banker, Finch, Greyhound, Home Before Dark, Little America, Servant, SCHMIGADOON!, Trying, Mythic Quest, Dickinson, The Last Days of Ptolemy Grey, We Crashed, Defending Jacob, The Shrink Next Door, See a spousta dokumentárních filmů a seriálů.

Domů
Sdílet
Diskuse