Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 10:30
Čas čtení 3:17
Dominik Vetrák

The Tragedy of Macbeth (Recenze)

The Tragedy of Macbeth (Recenze)
Zdroj: Apple
FILMY A SERIÁLY DENZEL WASHINGTON FILMY 2022 NOVÉ FILMY THE TRAGEDY OF MACBETH
Uložit Uložené

Joel Coen natočil vynikající drama plné monologů a dialogů. Je to film, který musíš vidět?

The Tragedy of Macbeth je první film od Joela Coena, který nenatočil spolu se svým bratrem Ethanem Coenem. Bratři Coenovi jsou v Hollywoodu nesmírně známí a populární tvůrci se spoustou skvělých filmů. V posledních letech nás ale nedokázali ničím ohromit. Změnilo se to díky adaptaci Macbetha, jedné z nejlepších Shakespearových her

Krátká odpověď by byla ano. Ta dlouhá bude poněkud komplikovanější. Jak možná víš, děj Macbetha sleduje Macbetha (Denzel Washington), příbuzného skotského krále Duncana (Brendan Gleeson). Macbeth pro Duncana vyhrává jeden důležitý boj za druhým, za což ho chce král patřičně odměnit. Macbetha však jeho odměna nepřekvapí. Jen pár chvil předtím jemu a jeho příteli ve zbrani Banquovi (Bertie Carvel) tři čarodějnice prozradily, co ho čeká. Nejdříve získá větší majetky a uznání krále, následně se sám stane králem.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse