Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2022 19:11
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

Bruce Willis ohlásil konec herecké kariéry. Důvodem je poškození mozku, které ovlivňuje schopnost mluvit

Bruce Willis ohlásil konec herecké kariéry. Důvodem je poškození mozku, které ovlivňuje schopnost mluvit
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman
FILMY A SERIÁLY BRUCE WILLIS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Afázie je porucha způsobená poškozením určitých oblastí mozkové kůry a ovlivňuje Willisovu schopnost komunikovat.

Rodina Bruce Willise prohlásila, že americký herec ukončil kariéru. Důvodem je to, že mu lékaři diagnostikovali afázii, poruchu produkce a porozumění řeči. Porucha způsobená poškozením určitých oblastí mozkové kůry ovlivňuje jeho schopnost komunikovat, neodborně se také nazývá jako ztráta řeči, informuje Variety.

„Jako Brucova rodina jsme se chtěli s jeho úžasnými fanoušky podělit o to, že náš milovaný Bruce má zdravotní problémy a nedávno mu byla diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. Bruce kvůli tomu končí s kariérou, která pro něj znamenala strašně mnoho,“ uvádí se ve společném prohlášení rodiny o jeho odchodu do důchodu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rumer Willis (@rumerwillis)

Rodina dále hovoří o tom, že aktuálně zažívají velmi náročné období, a proto děkují všem příznivcům za podporu. „Velice si vážíme vaší neustálé lásky, soucitu a podpory. Bruce vždy říká: ,Žij naplno!' A tím se všichni plánujeme řídit i teď,“ dodává rodina.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

V posledních letech se Bruce Willis objevoval se spíše méně výrazných filmech. Naposledy jej mohli diváci vidět ve snímku A Day to Die, který se nedočkal příliš vřelého přijetí. Willis se během kariéry proslavil několika kultovními filmy, mezi které patří například Pulp Fiction nebo slavná série Smrtonosná past. 

Bruce Willis
Zdroj: Getty Images: Jim Spellman/WireImage
Domů
Sdílet
Diskuse