Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 19:26
Čas čtení 0:49
Radim Šlechta

Mistrovství světa v hokeji 2023: Takto mohou vypadat skupiny

Mistrovství světa v hokeji 2023: Takto mohou vypadat skupiny
Zdroj: TASR/AP
NEWS HOKEJ
Uložit Uložené

Mezinárodní federace ledního hokeje zveřejnila skupiny na mistrovství světa v roce 2023.

Poté, co si Finsko ze hřiště odneslo zlatou medaili, se lidé začínají zajímat o mistrovství světa v příštím roce. To se bude konat ve finském Tampere a lotyšské Rize od 12. do 28. května příštího roku. Další informace podle Mezinárodní organizace ledního hokeje (IIHF) přijdou v následujících měsících. Informaci o předběžných skupinách zveřejnila na svých stránkách.

Česká republika se v rámci skupiny A utká –⁠ podle dosavadního rozdělení –⁠ s Finskem, Švédskem, Německem, Dánskem, Francií, Rakouskem a Maďarskem. V tabulce celkového pořadí zemí podle IIHF jsou přitom nad Českou republikou pouze dvě ze zemí – Finsko a Švédsko.

V tomto žebříčku je Česká republika na šestém místě. Nejlépe se dlouhodobě daří Finsku, Kanadě, Rusku, USA a Švédsku. Česko si s celkovým počtem 3 650 bodů letos polepšilo a o příčku překonalo Švýcarsko.

Skupina A Skupina B
Finsko Kanada
Švédsko USA
Česká republika Švýcarsko
Dánsko Slovensko
Francie Lotyšsko
Rakousko Norsko
Maďarsko Kazachstán
Německo Slovinsko

Česká republika si na posledním mistrovství světa vysloužila bronzovou medaili. Finálový zápas s Finskem nakonec prohrála Kanada, která se z letošního šampionátu vrátila se stříbrem. Pod stupni vítězů zůstaly Spojené státy americké. 

Domů
Sdílet
Diskuse