Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. srpna 2022 14:40
Čas čtení 0:33

Na Plzeňsku a Rokycansku hrozí povodně, platí extrémní stupeň nebezpečí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Na Plzeňsku a Rokycansku hrozí povodně, platí extrémní stupeň nebezpečí
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

ČHMÚ vydal pro tyto regiony novou výstrahu.

Kvůli pokračujícím dešťům vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) výstrahu pro Plzeňský kraj, konkrétně přímo pro Plzeňsko a Rokycansko. V povodí Klabavy očekávají překročení třetího stupně povodňové aktivity (SPA).

Voda může podle meteorologů zaplavovat níže položené obydlené oblasti a komunikace a způsobit škody v krajině a na majetku. V důsledku podmáčení půdy mohou být také méně stabilní stromy. Může také dojít k uzavření některých silnic a mostů.

Meteorologové lidem dále doporučili parkovat vozidla na výše položených místech, vyvarovat se koupání a jízdy lodí v korytě toku a bezprostředním okolí a také jízdy autem přes povodňovou vodu.

Výstraha je zatím v platnosti do sobotních 18 hodin, pro aktuální informace doporučil ČHMÚ sledování aktuálního vývoje na svých webových stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse